ŠOK ZA ORLOVE! Svetislav Pešić otkrio - povredio se vicešampion sveta! "A nikad bolji nije bio..."

Č. Vuković

10. 07. 2024. u 13:19

Košarkaška reprezentacija Srbije ulazi u završnu fazu priprema za predstojeće Olimpijske igre "Pariz 2024" i to oslabljena.

ШОК ЗА ОРЛОВЕ! Светислав Пешић открио - повредио се вицешампион света! А никад бољи није био...

FOTO: M. Vukadinović

Osvajač srebrne medalje na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu Dejan Davidovac možda će biti deo olimpijskog tima Srbije, ali neće učestvovati na turneji koja predstoji, saopštio je selektor "orlova" Svetislav Pešić.


*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Davidovac se povredio (na jednom od pripremnih mečeva zatvorenog tipa) sa Holandijom. Neće ići sa nama. Radiće specijalnu terapiju u Beogradu. On je bio fantastičan. Nikad bolji nije bio. Ono što je dao na treninzima, taj intenzitet, odbrana, napad. Nadam se da će se vratiti. Mnogo nam je važan. On je nezgodno pao na kuk - otkrio je Pešić.

Podsetimo, košarkaši Srbije protiv Amerikanaca igraju na Olimpijskim igrama već na startu, 28. jula, ali i pre toga će odmeriti snage sa njima - i to u prijateljskom meču u Abu Dabiju, 17. jula, od 18 časova. Prethodno, 12. jula, od 21 sat, "orlovi" u Lionu igraju s Francuzima, a 16. 7. u istom terminu u Abu Dabiju sa Australijom. 

Poslednji kontrolni meč Srbija će odigrati 21. jula od 20 časova u Beogradskoj areni sa Japanom.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- U ekipi postoji ogromna želja da se svi što pre pripreme. Mi još nismo u dobrom fizičkom stanju, bar onakvom u kakvom sam želeo da budemo. Nadam se da ćemo do početka Olimpijskih igara doći u status fizičke pripreme koji nam je potreban - dodao je Pešić.

Kratko se osvrnuo i na dve "zatvorene provere":

- Dobre su bile utakmice sa Holandijom. Igrali su svi igrači, svi su dobili šansu. Igrači imaju veliki interes da se dobro pokažu.

Na kraju, još koja reč o zdravstvenom stanju, jer pored Davidovca, ni mladi Nikola Jović neće putovati na mini-turneju.

- Imamo problema sa povredama. Jović je počeo individualno da radi, tek je krajem prošle nedelje skinuo čizmu. On ostaje ovde, radi sa fizioterapeutima. Želimo da vidimo da li ga mogu pripremiti da može da radi sa ekipom kad se vratimo iz Abu Dabija. Najvažnije je da nije ruptura - istakao je Svetislav Pešić, dodajući:

- Konačan spisak će se znati 23. ili 24. jula, kada krećemo za Lil. Imamo još utakmica i ne daj Bože, može da bude povreda. To nije laka odluka.

"A ono što je Đoković saopštio onima ono..."

- Želim da pozdravim Novaka Đokovića. Želim mu puno uspeha i toliko sam ponosan na njega, na ono što je uzeo mikrofon i saopštio onima sve ono.To je uradio maestralno. Dao je lepu poruku, neka je živ i zdrav - istakao je Svetislav Pešić.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, pratite sve najvažnije ali i najzanimljivije vesti o njima na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone