MAJSTORIJE SU POČELE: Srbija sa Jokićem dobila "NBA" Francusku! (VIDEO)

Novosti online

12. 07. 2024. u 23:06

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Francuske rezultatom 79:67 na prijateljskom meču u Lionu u okviru priprema za Olimpijske igre.

МАЈСТОРИЈЕ СУ ПОЧЕЛЕ: Србија са Јокићем добила НБА Француску! (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Srbija je počela oprezno. Nisu "orlovi" išli "grlom u jagode" na ovom meču već su polako i strpljivo gradili igru. Francuzi su, nošeni publikom, bolje otvorili susret, ali se Srbija zahvaljujući Nikoli Jokiću vratila u meč i prekokrenula već u drugoj deonici.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

MVP NBA lige je zaigrao sjajno i posle početnih problema sa Viktorom Vembanjamom, ali je vrlo brzo dokazao ko je najbolji centar na svetu. Jokićeva dominacija dovela je do toga da Srbija dobije drugu četvrtinu sa 27:9 i sa velikom zalihom ode na veliki odmor (+13).

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--


Nastavili su "orlovi" da igraju sjajnu košarku i u drugom poluvremenu, iako je bilo problema na prvoj liniji odbrane, te su Francuzi uspevali da "muče" Vasilija Micića, Jokić je nastavio fantastično da igra i već na početku ove deonice ubeležio dabl-dabl, pa su izabranici Svetislava Pešića održali visoku prednost.

Francuzi su pokušali da spuste razliku, ali ispod deset poena nisu uspevali. Bar ne tada.

U sličnom ritmu Srbija je ušla i u poslednju deonicu. "Trikolori" su probali šutem da dođu do preokreta, ali je Srbija uvek imala odgovor. Iako je Francuska sredinom poslednje deonice opasno pripretila, naši momci su sa dve trojke uspeli da odbiju nalet izabranika Vensana Kolea i da ubeleže još jednu pobedu u pripremnom periodu posle dva trijumfa nad Holandijom.

Statistika

Francuska - Srbija 67:79 (23:18, 9:27, 20:15, 15:19)

Francuska: Kordinije, Gober 3p, 3sk, Vembanjama 14p, 10sk, 4bl, 3as, Strazel 5, Kulibali 3, Ntilikina 9, Batum 5, Abisi, Jabusele 12, Furnije 8, De Kolo, Lesor 8, Hoar

Srbija: Bogdanović 15p, 3as (šut za tri 1/4), Dobrić 7, Jokić 20p (šut za dva 7/11, za tri 1/2), 12sk, 4as, Avramović 9p, Milutinov 2, Plavšić 3sk, Petrušev 6p, 5sk, 2as, Marinković 8p, 3sk, Jaramaz, Radanov, Ristić i Pokuševski nisu igrali, Micić 5p, 3sk, 3as, Gudurić 7

KRAJ! Francuska - Srbija 67:79

Od samog početka bio je tvrd susret. Obe ekipe krenule su obazrivo bez previše agresivnosti jer je u ovom periodu najvažnije da ne dođe do neželjenih povreda kod igrača. U skladu sa time je bio i rezultat, a Francuska je posle uvodnih deset minuta oditšla na odmor sa pet poena prednosti.

U drugoj četvrtini okrenio se odnos snaga. Nikola Jokić je počeo da dominira i da "dovodi do ludila" Viktora Vembanjamu. Otuda i ogromnih 31:45 za "orlove" na velikom predahu.

Treća četvrtina:

Već na samom početku ove deonice, Nikola Jokić je uspeo da dođe do dabl-dabl učinka. Sa 19 poena i 12 skokova on je najefikasniji na čitavoj utakmici. Pored njega Bogdan Bogdanović je sakupio 10 poena. Srbija održava visoku prednost, iako je Vasilije Micić u par navrata imao problema sa visokim presingom Francuske.

28' - Bogdan Bogdanović je pogodio oba slobodna bacanja i uvećao prednost Srbije.

29' - Francuzi su realizovali napad, potom i slobodna bacanja i nakon toga su smanjili razliku na deset poena.

30' - Gudurić je napraivo faul. Furnije je realzivao jedno slobodno bacanje.

30' - Kraj treće deonice! Srbija ima prednost od osam poena razlike.

Četvrta četvrtina:

31' - Počela je poslednja deonica!

32' - Avramović pogađa u prodoru i odvodi Srbiju na plus 12!

33' -  Ponovo popupšta koncentracija "Orlovima" Francuzi trojkom smanjuju prednost, ali na drugoj strani Gudurić uzvraća.

34' - Fauliran je Marko Gudurić. Realizovao je jedan od dva penala.

36' - Ponovo slobodna bacanja za Srbiju. Francuska mora da faulira jer drugačije ne može da zaustavi "orlove", ali Nikola Jokić je jednom bio precizan.

37' - Problemi za Srbiju! Lesor je pogodio oba slobodna bacanja, potom je Micić izgubio loptu, da bi onda Lesor u polukontri zakucao i smanjio razliku na minus šest.

38' - Problemi za Srbiju se nastavljaju! Jokiću je sviran faul, a Francuzi postižu koš i smanjuju na minus četiri.

39' - Odbili su "orlovi" nalet Francuza i sa dve trojke, koju su postigli Micić i Petrušev ponovo odveli srbiju na plus 9. Srbija ide ka pobedi!

40' - Bogdanović trojkom stavlja tačku na meč!

BONUS VIDEO: "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAĆUŠE POLETELE: Raketirana američka baza