PEŠIĆ PRED PUT U ABU DABI: ''Igrači pokazali želju da u odbrani daju svoj maksimum, protiv SAD i Australije ćemo sigurno napredovati''

Filip Milošević

13. 07. 2024. u 13:28

Jutro nakon pobede protiv Francuske u Lionu, a uoči puta za Abu Dabi gde mušku „A“ reprezentaciju Srbije očekuju provere protiv nacionalnih timova Australije i SAD, selektor Svetislav Pešić je sumirao utiske o prvom odigranom meču.

ПЕШИЋ ПРЕД ПУТ У АБУ ДАБИ: Играчи показали жељу да у одбрани дају свој максимум, против САД и Аустралије ћемо сигурно напредовати

FOTO: FIBA.Basketball

Učestvovali smo u pravom spektaklu u organizaciji francuskog saveza i zahvalni smo Parkeru što je baš nas odabrao za svoj oproštaj od košarke. Što se same utakmice tiče, ona je pokazala ono što se i zna, a to je da sve počinje od odbrane. Najvažniji deo naših priprema koje smo do sada obavljali, pored dovođenja igrača u optimalno fizičko stanje, je prihvatiti koncept odbrane i na tome raditi. Očigledno je da smo tu na dobrom putu.

Igrati protiv reprezentacije Francuske koja je atletski snažna, gde nije baš jednostavno napraviti dobar „meč ap“, obzirom na njihov individualni kvalitet i dobar balans između unutrašnje i spoljne igre. Ali, očigledno smo mogli da držimo ritam utakmice od početka do kraja, pre svega zahvaljujući našoj odbrani, što na kraju i statistika pokazuje.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Mi smo imali 51% uspešnosti u šutu, a Francuska 34%. To je pre svega proizvod naše odbrane. Ono na čemu mi posebno insistiramo jeste odbrana u tranziciji. Na tome puno radimo jer nas u grupi očekuju ekipe SAD, Južnog Sudana i Portorika koje su orijentisane na igru u tranziciji, to jest na brze napade. Na tome smo puno radili i imali smo dobru priliku da protiv ekipe koja je izuzetno atletski selektirana pokažemo da možemo. Što je najvažnije, igrači su pokazali želju da u tom delu igre daju svoj maksimum.

Očekuje nas put u Abu Dabi, dva dana uoči utakmice ćemo nastaviti normalno sa treninzima jer se nalazimo u procesu priprema za Olimpijske igre, a ne za turnir u Abu Dabiju iako nas očekuju protivnici koji zahtevaju maksimalan pristup, respekt i pripremu. To su mečevi koji će nam sigurno pomoći da mi dalje napredujemo. – istakao je Pešić.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

BONUS VIDEO: "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)