"BIĆE TEŽAK MEČ": Stef Kari o duelu sa Srbijom

Novosti online

14. 07. 2024. u 12:01

Košarkaši Amerike odigraće dve prijateljske utakmice u Abu Dabiju, u ponedeljak sa Australijom i u sredu protiv Srbije.

БИЋЕ ТЕЖАК МЕЧ: Стеф Кари о дуелу са Србијом

FOTO: Tanjug

Američki košarkaški reprezentativac, Stef Kari rekao je u Abu Dabiju da je selekcija Srbije težak rival i da njegov tim mora da bude fokusiran kako bi zamišljeno sproveo u delo.

- Ove utakmice su jako bitne. Svaka utakmica biće prilika da pomalo učimo o sebi, da znamo na šta treba da se fokusiramo kada utakmice zaista budu važne, u Parizu. Sve je zgusnuto. U NBA ligi imate mesec i po dana trening kampa pre nego što sezona počne, sada imamo samo tri nedelje - rekao je Stef Kari.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Kari se prisetio nastupa na Svetskom prvenstvu za juniore koje se 2007. godine igralo u Novom Sadu, a SAD su tada u finalu izgubile od Srbije.

- Igrao sam za reprezentaciju do 19 godina u Srbiji, baš protiv Srbije. Dobili smo ih u grupi, a onda su nam oni uzvratili u meču za zlato. Posle toga smo im se revanširali u finalu Mundobasketa 2014. u Španiji. Mnogo je istorije iza nas - rekao je Kari, prenosi Mocartsport.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Tanjug/AP

Košarkaši Srbije i Amerike se nalaze u istoj grupi na Olimpijskim igrama u Parizu, pored njih u grupi C biće Portoriko i Južni Sudan. Američki košarkaš smatra da će Srbija biti težak rival njegovoj reprezentaciji, posebno je pohvalio Nikolu Jokića i Bogdana Bogdanovića.

- Iskreno, ne znam kako će biti igrati protiv njih ovde, ali su sa nama u grupi na Olimpijskim igrama i eto, čeka nas nekoliko dobrih okršaja. Biće teško dobiti Srbiju, zato mi moramo da budemo fokusirani na ono što mi znamo i da to sprovedemo u delo. Srbija je dosta težak rival, kao i još neke reprezentacije koje ćemo videti na Olimpijskim igrama - poručio je Kari.

Kari se raduje Olimpijksim igrama koje će biti prve na kojima će nastupiti.

- Sve je dosad bilo izuzetno, ovde su momci koji su mnogo toga postigli u svojim karijerama. Zabavno nam je i svi smo spremni za ono što sledi. Došli smo ovde, ostavili ego po strani i doneli samo pozitivne stvari iz istih, zaboravili smo na sve ostalo osim na ono što nam je najvažnije, a to je da pobedimo. Osećam se kao dete u prodavnici igračaka, jer još nisam imao priliku da iskusim Olimpijske igre -naglasio je Kari.

Stef Kari se osvrnuo na sinoćni atentat na nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa.

- Probudio sam se, pogledao u telefon i video nekoliko poruka. Tužno zaista, u poslednje vreme su svi samo pričali o izborima i stanju politike u našoj zemlji. A onda se dogodi ovo i probudi brdo emocija u vama, shvatate da ima mnogo toga što treba da se ispravi u našoj zemlji kao narod. Pre svega kontrolu upotrebe oružja - rekao je Kari.

BONUS VIDEO "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALEN DELON SE GRUDVA U BEOGRADU: Fotografija glumca iz naše prestonice koja je obišla ceo svet