DŽOKEROVA PUSTINJSKA BANDA: Protiv Australijanaca i Amera razrada plana igre sa Jokićem

V. Preradović

16. 07. 2024. u 07:30

DOMAĆIN turnira u Abu Dabiju trudi se da zabavi olimpijske učesnike. "Orlovima" je upriličena foto sesija sa sokolovima u hotelu pre dve najvažnije provere za pohod na medalju u Parizu.

ЏОКЕРОВА ПУСТИЊСКА БАНДА: Против Аустралијанаца и Амера разрада плана игре са Јокићем

Foto KSS

Košarkaši Srbije sastaje se u utorak sa Australijom (18.00), dan kasnije u istom terminu sa selekcijom SAD, prvim protivnikom u grupnoj fazi olimpijskog turnira.

U Emirate su stigli iz Liona, gde su pobedom nad Francuskom u prvoj zvaničnoj pripremnoj utakmici poslali poruku da će biti među najozbiljnijim pretendentima na pobedničko postolje.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Francuzi su u prvim prijateljskim mečevima izgledali dominantno i svi su počeli da ih se plaše - rekao je na treningu u Abu Dabiju naš krilni centar Filip Petrušev. - Mnogo nam znači svaki duel sa najjačim reprezentacijama, da možemo da stavimo do znanja da smo i mi ti koji se pitaju i bore za medalju. Veoma bitna utakmica i na polju samopouzdanja.

Australijanci možda nisu u prvom redu favorita, ali imaju tim za respekt. Tu su veterani Džo Ingls (37), Peti Mils (36) i Metju Delavedova (34), Dante Egzum, Džok Lendejl, Džoš Grin, Džoš Gidi, Duop Rit...

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Imena američkih igrača poznata su u svakom zapećku planete, što svakako ne znači da su nepobedivi. Razlika između predstavnika postojbine igre i ostatka sveta smanjuje se iz godine u godinu, tako da ovom "drim timu" nije garantovano olimpijsko zlato bez na obzira na prisustvo Lebrona Džejmsa, Stefa Karija, Entonija Dejvisa, Džoela Embida, Entonija Edvardsa, Džejsona Tejtuma...

- Ove dve utakmice biće drugačije, pogotovo sa Amerikancima protiv kojih igramo i u grupi. Oni su atletski najmoćniji, mada su i Australijanci dobri u tom segmentu. Jedva čekamo da vidimo gde smo protiv najboljih.

Kada imate u timu igrača kao što je Nikola Jokić, potrebna su prilagođavanja ostalih njegovom jedinstvenom talentu. Videćemo kako će u Abu Dabiju izgledati Džokerova pustinjska banda.

- Najviše radimo na tome da se naviknemo jedni na druge, pogotovo na Nikolu, koji je jedinstven i najbolji igrač na svetu. Nismo imali priliku da igramo sa tako dominantnim igračem. Radimo na prepoznavanju situacija, kako da igramo sa njim. Jokić je glavni, mi se uz njega i dalje razigravamo i uigravamo - konstatuje Petrušev.

Abu Dabi

Utorak

Srbija - Australija 18.00

Sreda

SAD - Srbija 18.00

*TV prenos RTS i Arena sport

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!