ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)

Novosti online

15. 07. 2024. u 15:44

Plivačka reprezentacija Australije stigla je u Pariz, kako bi se adaptirala i na vremensku zonu i klimatske uslove pred početak Olimpijskih igara, a taj dolazak - mnogima je privukao pažnju.

ШТА ЋЕ РЕЋИ НОВАК ЂОКОВИЋ КАД ИХ ВИДИ? Овако су аустралијски пливачи дошли у Париз на Олимпијске игре (ВИДЕО)

Foto AP

Naime, australijski plivači su se pojavili sa kovid maskama na licu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

To ne bi bilo ništa čudno da Svetska zdravstvena organizacija nije proglasila kraj opasnosti po javno zdravlje na međunarodnom nivou još pre više od godinu dana, 5. maja 2023, i to tri godine, tri meseca i pet dana od proglašenja pandemije uzrokovane SARS-KoV-2 tipom koronavirusa.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Australija je, podsetimo, bila jedna od zemalja sa najstrožim merama prema sopstvenim građanima tokom pandemijskog perioda, a u to vreme, u januaru 2022, vlasti Australije su, i pored sudske presude u korist Novaka Đokovića, ličnom odlukom ministra za imigracije proterale srpsku i svetsku zvezdu tenisa iz pomenute države jer su smatrali da je njegovo nevakcinisanje po pitanju pandemije opasnost po javno zdravlje.

Najpre je Đoković podneo zahtev za ulazak u Australiju kao "lice koje je nedavno preležalo ovu bolest", to mu je odobreno od strane dve medicinske komisije australijske države koje nisu ni znale o kom licu se radi (princip anonimnosti se primenjivao prilikom pregleda dokumentacije), ali...

Kada je Nole stigao na australijsko tlo - prvo je bio cele noći držan na aerodromu, pa potom provodio dane u hotelu za one imigrante koji su nelegalno došli u Australiju, a iako je na sudu dokazao da nije prekršio nijedan propis koji se na njega lično odnosio, deportovan je.

Novak Đoković po dolasku u Australiju 2022 / FOTO: Printskrin/Tviter/9newsmelb

Naime, australijski ministar za imigraciju, državljanstvo, migrantska i multikulturalna pitanja Aleks Hok, po svom ličnom nahođenju (zakon mu to omogućava) otkazao je Đokoviću vizu citirajući članove 133C(3) i 116(1)(e)(i) Zakona o migraciji iz 1958, uz objašnjenje da tu odluku donosi "zbog zdravlja i javnog reda i mira", te da je "to u javnom interesu". 

Đoković se tada žalio sudu, ali kako je žalba mogla biti samo po pitanju "da li je ministar postupio mimo zakona", kako nije - žalba je odbijena i Novak nije mogao da brani tri uzastopne grend slem titule koje je u Melburnu osvojio. 

Vratio se 2023. i osvojio trofej ponovo.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, pratite sve najvažnije, ali i najzanimljivije vesti o njima na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN KADA SE SLAVI ŽIVOT: Dobrovoljno davanje krvi - nesebičan čin koji spasava ljude