AMERI SPREČILI IZNENAĐENJE: Australija bila nadomak senzacije, ali su Lebron i drugari pokazali zašto su "drim tim"

Novosti online

15. 07. 2024. u 20:05

Košarkaška reprezentacija Amerike savladala je selekciju Australije na prijateljskom susretu u Abu Dabiju rezultatom 98:92.

АМЕРИ СПРЕЧИЛИ ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Аустралија била надомак сензације, али су Леброн и другари показали зашто су дрим тим

Foto: Profimedia

Od početka se očekivalo da će biti neizvesna utamica, međutim Ameraknci su krenuli vrlo silovito već u prvih nekoliko minuta. Već nakon nekoliko napada počeli su da postižu pogađaju za tri poena i u prvoj četvrtini imali su impozantnih šest postignutih trojki što im je i pomoglo da na kraju prvih deset minuta imaju dvocifrenu prednost.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Nastavili su i drugom kvaratalu po istoj matrici Amerikanci. Devin Buker je sjajnim prodorima i šutem spolja terorisao odbranu "bumersa", a polovinom ove deonice priključio mu se i Džoel Embid. Uspeli su "jenkiji" da povećaju predonst do kraja poluvremena na plus 16.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Na početku treće četvrtine izabranici Stiva Kera uspeli su čak i da odu i preko 20 poena prednosti, ali je nakon toga tempo američke odbrane pao, pa su Australijanci uspeli da uzvrate i da čak i dobiju ovaj period igre 24:23.

U poslednjoj deonici, evidentno je bilo da su odbrane na obe strane popustile, pa je bilo prilike i za poneku egzbiciju na parketu, a publika je naročito uživala u potezima iskusnog Lebron Džejmsa.

Međutim, polovinom poslednje četvrtine Amerikanci su se previše opustili i posvetili "zabavljanju" publike, a Australija je pokušavala da stigne rezultat i na pet minuta do kraja susreta je uspela da dođe na minus šest. To je ipak bilo sve od Australije na ovom susretu jer je Tajris Halibarton sa dve trojke vratio SAD na dvocifrenu prednost i rešio pitanje pobednika na ovom susretu.

Treba dodati i da su na ovom susretu bili bez povređenog Kevina Durenta.

Najefikasniji na ovom meču bio je Entoni Dejvis sa 17 poena, dok je kod Australije bio najbolji bivši igrač Partizana Džok Lendejl sa 20 takođe.

Australija će sutra u isto vreme igrati protiv selekcije Srbije isto od 18 časova.

Amerika: Tejtum 7, Džejms 10, Embid 10, Edvards 14, Kari 3, Halibarton 6, Holidej 5, Adebajo 10, Dejvis 17, Buker 16.

Australija: Danils 14, Kej 7, Lendejl 20, Mils 5, Gidi 17, Egzum 6, Grin 6, Magnaj 8, Rit, Megvej 9, Ingls, Delavedova.

BONUS VIDEO: "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!