POKUŠEVSKI PRELOMIO! Reprezentativac Srbije povukao potez koji će mu promeniti karijeru

Novosti online

17. 07. 2024. u 08:10

PISALO se i pričalo o tamo nekom malom Srbinu iz Olimpijakosa koji će zaseniti i NBA karavan. Ubrzo je i otišao preko okeana, sa 19 godina je zadužio dres Oklahome i dobio epitet naslednika Tonija Kukoča. Ali...

ПОКУШЕВСКИ ПРЕЛОМИО! Репрезентативац Србије повукао потез који ће му променити каријеру

Foto: Profimedia

Za tri i po godine u SAD, nismo puno videli od dečka koji ima 213 cm, kordinaciju beka i kako se najavljivalo asistenciju plejmejkera. Aleksej je i lutao sa pozicije na poziciju, a šta i koliko je napredovao videlo se u jučerašnjem meču između Srbije i Australije. 

Totalno van košarkaškog ritma, zbunjen, neodlučan kada treba šutirati i od košarkaškog bisera kakvog NBA nije videla 2020. godine prešao je put do mahača peškira koji se ne snalazi ni van prekookenaskih terena. I sada je vreme za veliku prekretnicu, da li poput Bobana Marjanovića ostati u Americi i menjati klupe i razvojne timove NBA ligaša ili se vratiti u Evropu i oživeti karijeru. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Pokuševski je izgleda prelomio, ako je verovati medijima. Aleksa još uvek nema klub nakon što je Šarlot sa njim raskinuo saradnju, ali navodno već se odlučio za Partizan i izabrao ovaj drugi put, put hazardera. Reprezentativac Srbije je odlučio da dođe kod Željka Obradovića i postane ili veliki igrač ili da "ugasi" karijeru. Ruku na srce, ne baš ugasi, ali poput Tristana Vukčevića dokaže da i ne može baš igrati na onom nivou na kome je obećavao. 

A grehota bi bila da momak od 213 cm koji trči poput beka, razmišlja poput organizatora igre, ne može da igra košarku na vrhunskom nivou. Treba istaći i da je povreda malo usporila njegovu karijeru, ali za sada malo od jednog takvog bisera. Vreme je da okrene drugi list, pa se uskoro očekuje zvanična potvrda Pokuševski u Partizanu, a sledeće godine u ovo vreme nadamo se da ćemo pisati o Alekseju zveri koja je pokorila Evropu. 

Podsetimo, Partizan je ovog leta ozvaničio dolaske Vanje Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Nilikine, dok se čekaju i potvrde transfera Brendona Dejvisa, Sterlinga Brauna, Tajrika Džounsa, Ajzeje Majka, Isaka Bonke, Marija Nakića, Arijana Lakića i Karlika Džounsa.

Biografija

Aleksej Pokuševski (22) je ponikao u novosadskim klubovima, a onda se još kao 12-godišnjak preselio u Atinu gde je igrao za Olimpijakos. Nakon nastupa za prvi tim, Pokuševski je izašao na draft i 2020. godine je izabran kao 17. pik od strane Minesote. Prešao je zapravo u Oklahomu i u njoj bio sve do ove zime, kada je dobio otkaz i prešao u Šarlot.

Karijerni prosek Alekseja Pokuševskog u NBA ligi je 7,5 poena, 4,6 skokova i 1,9 asistencija po meču, a dobro znamo i da je navijač Partizana, pošto je gledao neke njegove mečeve i čak pomogao finansijski da se plati porez.

Bonus video: Novo u Zemunelu - Partizanovo brdo za trčanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)