PRAVA SLIKA TEK U LILU: Srbija još nije na nivou na kojem bi mogla da pruži jači otpor Amerikancima

Novosti online

18. 07. 2024. u 20:45

POSLE dominantnog izdanja protiv Francuske u prvom meču pred očima javnosti, košarkaška reprezentacija Srbije je doživela dva uzastopna poraza na pripremnom turniru u Abu Dabiju. Nakon traljavog izdanja protiv Australije (72:84), usledila je "ćuška" od Amerikanaca (79:105) i donekle umirila stanje euforije u naciji, izazvane okupljanjem jednog od najboljih sastava u 21. veku.

ПРАВА СЛИКА ТЕК У ЛИЛУ: Србија још није на нивоу на којем би могла да пружи јачи отпор Американцима

FOTO: Tanjug/AP

Za selektora Svetislava Pešića to je, možda, i dobra stvar, iskusni trenerski vuk je od okupljanja pokušao da smiri strasti među euforičnim navijačima i sa "orlova" skine pritisak nadolazećih ambicija na olimpijskom turniru.

Uz Francusku i Kanadu, Srbija je proglašena za najvećeg konkurenta elitnoj NBA družini, predvođenoj Lebronom Džejmsom i Stefom Karijem. I u prvih 15 minuta pripremnog sudara pod svodovima "Etihad arene" u Abu Dabiju činilo se da je natrčavanje sa "vanzemaljcima" i te kako moguće. Sve dok nisu dodali gas, podigli neprelazni bedem ispred obruča i surovo raspršili san o senzaciji u prijateljskom nadmetanju.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Marinina generalka sa Nigerijom

KOŠARKAŠICE Srbije odigraće meč sa Nigerijom u nedelju (17.00), što će ujedno biti i predigra za susret košarkaša sa Japanom. Takođe, ove nedelje su na programu i dve utakmice sa Japanom iza zatvorenih vrata, dok je susret sa afričkom selekcijom generalna proba Marine Maljković za konačni spisak pred put na OI.

Međutim, nije to bila prava slika srpskog tima, kao ni, naravno, američkog. Videćemo je u Lilu, 28. jula na otvaranju grupne faze olimpijskog turnira, kada će ova dva tima ponovo podeliti megdan u borbi za bodove.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Selektor Pešić će tada na raspolaganju imati, pre svega, kapitena Bogdana Bogdanovića i Nikolu Milutinova, nadamo se i Nikolu Jovića i Dejana Davidovca. Bogdanovićev povratak trebalo bi da odagna šuterske muke "orlova" koji su protiv Australije i SAD ispalili 53 trojke i ubacili samo 14. Za tim sa nastojanjem da dosegne završnicu Olimpijskih igara - premalo.

Na Grčku i za 500 dinara

KOŠARKAŠKI savez Srbije objavio je cene ulaznica za utakmicu protiv Grčke (ponedeljak, 20.00) u "Beogradskoj areni". Na poslednju proveru "orlova" pred odlazak na Olimpijske igre moguće je otići i za 500 dinara, koliko će se naplaćivati ulazak na gornji prsten prestoničke dvorane. Donji reon "Arene" koštaće između 2.500 i 3.500, dok su mesta u loži i VIP sektoru procenjena na 6.000 dinara.

Više se očekivalo i od Vasilija Micića, projektovanog za noseću ulogu na poziciji plejmejkera. Osetila se višemesečna pauza od košarke na skoro svakom Vasinom pokretu, ishitrena dodavanja i promašeni šutevi su svakako nešto što se da ispraviti dok ne počne ono pravo.

Sa druge strane, kao pozitivne stavke u prethodna tri pripremna duela navešćemo igre Filipa Petruševa, sada već izvesno startera na poziciji "četiri". Zalaganje i stav Nikole Jokića napunili su oči navijačima i zamaskirali nešto slabiju produkciju aktuelnog MVP NBA lige, a još jedan utisak nakon utakmica u Lionu i Abu Dabiju je da će igra u tranziciji, uz čvrstu odbranu, biti zaštitni znakovi Srbije 2024.

Još neku naznaku o pravoj slici "orlova" navijači, mediji i svi ostali zainteresovani za uspeh nacionalnog tima, dobiće u nedelju na meču sa Japanom (20.00), kao i protiv Grčke dan kasnije (20.00) u generalnoj probi pred put u Lil koji je zakazan za 24. jul. Ali, jasno je, ipak, da nas ono pravo čeka kada Igre počnu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)