USPEH! ILI, IPAK... Mlada košarkaška reprezentacija Srbije nije ispala u drugu evropsku ligu

Novosti online

18. 07. 2024. u 18:26

Mlada muška košarkaška reprezentacija Srbije obezbedila je opstanak u A diviziji, jer je u meču razigravanja za plasman od 9. do 16. mesta na "U20" Evropskom prvenstvu u Gdinji pobedila Island – 101:79 (22:26, 29:20, 26:17, 24:16).

УСПЕХ! ИЛИ, ИПАК... Млада кошаркашка репрезентација Србије није испала у другу европску лигу

FOTO: FIBA.Basketball

U meču za plasman od 9. do 12. pozicije rival izabranika trenera Nenada Čanka biće bolji iz duela Severne Makedonije i Italije.

Posle šokantne eliminacije iz borbi za medalje (Srbija je u osmini finala izgubila od Češke sa 67:72), "orlići" su iznova bili u problemima.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Island je, naime, u prvom poluvremenu vodio i sa 11 razlike (28:39). Polovinom drugog perioda, u trenutku kada je naš tim gubio osam razlike – 33:41, posle koškanja s rivalom ispod koša Islanđana, isključen je Filip Jović.

To kao da našim košarkaškim nadama dalo dodatni motiv. Povezali su redove. Malo po malo, vraćali su se, trojkom Marka Šarenca poveli, Aleksa Ristić i Ognjen Stanković su nastavili seriju, da bi "orlići" na veliki odmor otišli sa pet poena viška – 51:46.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

U istom ritmu naši momci su nastavili i po povratku iz svlačionice. Milijašević je trojkom u 24. minutu povisio na 64:52 i ispostavilo se da je već tada meč prelomljen. 

Najefikasniji u timu Srbije bio je Asim Đulović sa 21 poenom, Pavle Nikolić je dodao 15, a "dvocifreni" su bili još Aleksa Ristić sa 13, Ognjen Stanković sa 12 i Ilija Milijašević sa 11 poena.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Jedinstveni Egipatski Maldivi - Nikada povoljnije!