''NE BIH REKAO AKO, NEGO, KAD OSVOJIMO ZLATO!'' Stojačić jasan - basketaši Srbije spremni za Olimpijske igre

Filip Milošević

21. 07. 2024. u 09:16

Basket 3x3 reprezentacija Srbije za predstojeće Olimpijske igre u Parizu priprema se u Novom Sadu, a Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović, Marko Branković i Mihailo Vasić rekli su Tanjugu da su spremni za osvajanje zlatne medalje, jedine koja im nedostaje.

НЕ БИХ РЕКАО АКО, НЕГО, КАД ОСВОЈИМО ЗЛАТО! Стојачић јасан - баскеташи Србије спремни за Олимпијске игре

FOTO: Instagram/Stojacic

Reprezentativac Srbije i najbolji basketaš sveta Strahinja Stojačić ne sumnja u osvajanje zlatne medalje.

- Ne bih rekao ako, uvek bih rekao kad osvojimo zlatnu medalju... Verujem da će slavlje biti dobro, prvo u Parizu, a onda naravno i kad se vratimo kući - rekao je Stojačić.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Najiskusniji u redovima Srbije Dejan Majstorović istakao je da reprezentacija sama sebi stvara pritisak pred svako takmičenje.

- Mi sami od sebe uvek očekujemo najsjajnije odličje i to je najbitnije. Na prošlim Olimpijskim igrama smo "kiksnuli" u tom polufinalu protiv Rusije, drugačiji je pritisak, ali ove godine smo spremni - istakao je Majstorović.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Basketaši Srbije su šest puta bili svetski prvaci i pet puta prvaci Evrope, a prema rečima Marka Brankovića sve titule izuzetno znače pred Olimpijske igre koje su kruna svega.

- U poslednje dve godine imamo dva svetska i dva evropska zlata tako da se od nas i očekuje da idemo na zlato u Parizu. Pritisak je veliki, ali to je motiv više da odigramo najbolji turnir - rekao je Branković.

Raspored i sistem takmičenja su drugačiji nego inače, igra se u više dana i svako sa svakim, a na otvaranju Srbija igra protiv SAD, 30. jula od 22.35.

Mihailo Vasić je uz Dejana Majstorovića bio član reprezentacije i kad su basketaši u Tokiju osvojili bronzanu medalju.

- Biće dosta jak i izjednačen turnir. Svi imaju šansu, ali će šest ekipa sigurno konkurisati za medalje. Sami sebi smo najveći protivnik i sve zavisi od nas - zaključio je Vasić.

Prema rečima kondicionog trenera Aleksandra Miloševića, pripreme teku prema planu.

- Momci vredno rade i zaslužuju svaku pohvalu. Bilo je mnogo odricanja, svi su u treningu bili već polovinom januara. Najvažnije je da su zasad svi zdravi - rekao je Milošević.

Kako je 3x3 reprezentacija poznata i po proslavama posle osvajanja medalja i da svaki put izaberu neku domaću pesmu otkrili su da su spremni i za Olimpijske igre, ali da će pesmu publika čuti tek ukoliko osvoje zlatnu medalju i obraduju naciju.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija