uživoSRBIJA - JAPAN: Sjajna vest za "orlove" pred važnu utakmicu naših košarkaša!

Дарко Николић
Darko Nikolić

21. 07. 2024. u 19:28 >> 20:04

Košarkaška reprezentacija Srbije ulazi u završnu fazu priprema za predstojeće Olimpijske igre "Pariz 2024", a njen meč sa Japanom, koji se igra u Beogradskoj areni, možete uživo da pratite uz prenos na portalu "Novosti".

СРБИЈА - ЈАПАН: Сјајна вест за орлове пред важну утакмицу наших кошаркаша!

FOTO: N. Rašić / V. Tojaga

Srbija - Japan 14:12

5' - Fino dodavanje Jokića i Bogdanovića, kapitenova asistencija centru za pogodak levom rukom - 14:12.

4' - Jokić prolazi lako pored svog čuvara, no promašuje zicer, a Japanci iz svoje brze akcije pogađaju za 12:12.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

3' - Avramović ne pogađa sa distance, potom mu beži plej Japana, proigrava Jošija, a zatim iz prodora poentira i Bogdanović, opet je pet razlike... i to na kratko, Joši je precizan: 12:10.

3' - Druga trojka Srbije, Bogdanović pogađa, a onda Juta Vatanabe uzvraća - 10:5.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

2' - Hokinson zakucava loptu posle lepe akcije Japanaca, a na drugoj strani Jokić je probao da lob-dodavnjem proigra Petruševa. Nije uspeo, no lopta i dalje za našu selekciju.

1' - Na isteku prvog minuta opet Ognjen Dobrić pogađa, 5:0. A posle novog promašaja Japana, Petrušev je fauliran i imaće slobodna bacanja

1' - Meč je počeo i to trojkom Dobrića! Startna postava Srbije Avramović, Bogdanović, Dobrić, Petrušev, Jokić.

19.58 - Sjajna vest za "orlove". Kapiten Bogdan Bogdanović se vratio u tim, u startnoj je postavi posle propuštenih mečeva u Abu Dabiju.

19.57 - Ako Svetislav Pešić nije poslao Aleksu Avramovića da igra za Japance ovog puta, onda zvanična statistika sa meča u Beogradu - ima jednu simpatičnu grešku:

Avramović u ekipi Japana / Screenshot: KSS

19.55 - Sastav Srbije: Plavšić, Petrušev, Jović, Bogdanović, Marinković, Jaramaz, Radanov, Dobrić, Ristić, Jokić, Pokuševski, Micić, Gudurić, Avramović, Milutinov; Za Japan igraju: Togaši, Džejkobs, Kavamura, Hieđima, Toes, Hačimura, Vatanabe, Baba, Hokinson, H. Vatanabe, Joši

19.54 - Sledi intoniranje himni.

19.53 - A sada... ovacije publike za srpske košarkaše! Predstavljeni su i Nikola Jović, koji je zbog povrede propustio i putovanja tokom ovih priprema, i Bogdan Bogdanović, koji nije igrao na poslednjim kontrolnim mečevima.

19.50 - U toku je predstavljanje ekipa. Najpre - Japanci.

19.40 - Tu je i kapiten, Bogdan Bogdanović!

Uoči meča

Selektor "orlova" Svetislav Pešić je na mini-turneju, koja je počela gostovanjem u Francuskoj (i pobedom nad ekipom satkanom od NBA asova), poveo tim u kome nije bilo Dejana Davidovca i Nikole Jovića, koji su ostali da se oporavljaju u Beogradu, a u Beograd su se naši košarkaši vratili - sa dva poraza i jednom brigom.

Naime, kako se bliži start olimpijskog turnira, a naši igraju protiv Amerikanaca već 28. jula, oni su izgubili u Abu Dabiju i od američkog "tima snova", i od Australije. Pripreme su, pa rezultati nisu toliko bitni, ali posebno brine što ni u jednom od tih mečeva nije igrao kapiten "orlova", Bogdan Bogdanović.

Podsetimo, meč s Japancima trebalo je da bude poslednja provera pred odlazak u Pariz, ali će poslednji kontrolni meč Srbija odigrati u ponedeljak, takođe u Areni, protiv Grčke koju predvodi bivši dvostruki NBA MVP, Janis Adetokumbo.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, pratite sve najvažnije, ali i najzanimljivije vesti o njima na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo fudbaler kojeg Piksi i Rambo Petković dobro pamte