ODLUKA FIBA KOJA MOŽE NAŠKODITI SRBIJI: Bivša NBA zvezda bi mogla da zaigra za Južni Sudan

Novosti online

21. 07. 2024. u 22:35

JUŽNI Sudan mogao bi na Olimpijskim igrama da bude dodatno pojačan, a o svemu će odlučivati FIBA.

ОДЛУКА ФИБА КОЈА МОЖЕ НАШКОДИТИ СРБИЈИ: Бивша НБА звезда би могла да заигра за Јужни Судан

FOTO: EPA

Reč je o nekadašnjem reprezentativcu Australije i bivšem NBA košarkašu, koji je izrazio želju da promeni reprezentativni dres, te predstavlja državu u kojoj je rođen - Južni Sudan. Da bi se to dogodilo potrebno odobrenje FIBA. Konačna odluka će biti doneta sutra.

Prema članu 3-22 Internog pravilnika FIBA, prelazak iz jedne zemlje u drugu može biti dozvoljen ako je to "u interesu razvoja košarke" u novoj zemlji. Očekuje se da će ova odredba biti ključni faktor u odluci FIBA o Mejkerovoj želji da promeni reprezentaciju.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Očekujući konačnu odluku FIBA u ponedeljak, držim palčeve za moj apel da dobijem odobrenje da igram za Južni Sudan. Bilo bi to ostvarenje sna - napisao je Mejker na društvenim mrežama nakon što je Južni Sudan tesno izgubio od SAD-a u Londonu (100:101).

Dvadesetsedmogodišnji Mejker je odigrao samo dve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine i Kupu Azije 2022, te je odigrao još tri susreta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine. Nije odigrao nijedan meč na velikim takmičenjima. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Izvučen je kao deseti pik na NBA draftu 2016. godine od strane Milvoki Baksa, Mejker je proveo tri godine igrajući za ovaj tim pre nego što je trejdovan u Detroit, pa zatim u Klivlend. Ukupno je odigrao 263 utakmice u najjačem košarkaškom takmičenju, postižući u proseku 4,6 poena. Trenutno, Mejker igra za libanski klub Al Rijadi Bejrut.

Očekuje se da će FIBA doneti odluku u vezi sa Mejkerovim zahtevom, koja će imati značajan uticaj na njegovu budućnost u međunarodnoj košarci. Svi ljubitelji sporta sa nestrpljenjem iščekuju ishod ove situacije, dok Mejker ostaje predan svom cilju da promeni reprezentaciju i ostvari svoj san.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014? 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJVEĆA TRANSFORMACIJA Kako je Fahreta postala Brena - Saša doživeo šok kad ju je video: Ovo neće valjati...