"MORA DA BUDE ZDRAV DA BI IŠAO SA NAMA!" Svetislav Pešić o povredi važnog igrača, o meču s Japanom i spektaklu s Grcima

Tanjug

21. 07. 2024. u 22:38

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je posle pobede nad Japanom u prijateljskom meču da je utakmica bila odlična provera i da ekipa mora da podigne nivo fizičke spreme i igre u odbrani do početka Olimpijskih igara.

МОРА ДА БУДЕ ЗДРАВ ДА БИ ИШАО СА НАМА! Светислав Пешић о повреди важног играча, о мечу с Јапаном и спектаклу с Грцима

FOTO: M. Vukadinović

"Dobra odluka u izboru protivnika jer je Japan ekipa koja igra kao i sve ekipe koje nas čekaju u Lilu. Čitava njihova igra se zasniva na trčanju, tranziciji i šutiranju i bila je ovo odlična priprema za Olimpijske igre. Oni su šutnuli više od 40 puta za tri poena, a slično će protiv nas igrati i Južni Sudan i Portoriko", rekao je Pešić na konferenciji za medije.

On se zahvalio i publici, u Areni je bilo 15.026 navijača. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"Hvala navijačima, zaželeli su se reprezentativne košarke. A i mi smo malo to prihvatili sa tribina i igrali rekreativno i atraktivno, ali sutra ćemo protiv Grka morati da dignemo intenzitet odbrane, moramo da budemo čvršći", dodao je Pešić. 

Selektor je istakao da ekipa još nije na maksimalnom fizičkom nivou.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"Imali smo mnogo povreda, putovanja, mnogo igrača je propustilo brojne treninge, nismo još na nivou koji je željen za Olimpijske igre. Bogdanović je zaigrao posle 10 dana pauze, imao je dobru minutažu i pokazao je mnogo i u napadu i u odbrani. Pokušaćemo da narednih dana podignemo nivo spreme ekipe", istakao je Pešić.


Ni ovoga nije igrao Dejan Davidovac koji se oporavlja od povrede kuka.
"Davidovac je u procesu terapija, ali je počeo i da trenira, još nije fit. Videćemo sutra, on nam je mnogo važan igrač, polivalentan, pripada ovoj generaciji i zna dobro trenera. Ali mora da bude zdrav da bi išao sa nama, ne smemo da rizikujemo", rekao je Pešić.
 

Prijateljska utakmica Srbija - Japan, statistika

Srbija - Japan 119:110 (33:23, 26:29, 32:18, 28:30)

Beograd - Hala: Beogradska arena, Gledalaca: 15.026: Sudije: Juras, Jevtović, Stefanović

Srbija: Plavšić 5, Petrušev 17, Jović 4, Bogdanović 15 (trojke 3/4), Marinković 8 (trojke 2/5), Jaramaz 2, Dobrić 14, Jokić 18p, 8sk, 7as, 2uk, Micić 12p, 7as, Gudurić 4p, 3as, Avramović, Milutinov, Nisu igrali: Radanov, Ristić, Pokuševski

Japan: Togaši, Džejkobs 1, Kavamura 12, Hieđima 4, Toes 6, R. Hačimura 29, Vatanabe 10, Baba 7, Hokinson 9, H. Vatanabe 4, Joši 9

 

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, pratite sve najvažnije, ali i najzanimljivije vesti o njima na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Dronom ubijen Ivan Šaljnev