"PRIČAJU PO KAFIĆIMA..." Svetislav Pešić odgovorio na prozivke Miroslava Mute Nikolića

Novosti online

22. 07. 2024. u 10:11

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić pričao je sinoć, nakon pobede nad Japanom 119:100 o ciljevima za grupnu fazu Olimpijskih igara.

ПРИЧАЈУ ПО КАФИЋИМА... Светислав Пешић одговорио на прозивке Мирослава Муте Николића

FOTO: M. Vukadinović

- Ne očekujem ništa (od meča protiv SAD). Ovo je izuzetna situacija za nas, ne razmišljam o protovnicima. Respektujem ih sve, pripremam se, ali u ovom trenutku ne razmišljam o Amerikancima. Razmišljam samo kako možemo pojedinačno i timski da porastemo. Imamo mnogo igrača koji nisu trenirali, traži se kontinuitet, ne bavim se Amerikom, bavim se individualno da pomognemo ko koliko može. Imamo malo vremena, ali nedelju dana, može mnogo toga da se popravi, verujem da hoće. Amerikanci nas ne zanimaju. Što se tiče plasmana, teško je da budemo prvi, Amerikanci su favoriti u svakom smislu, gledamo da dobijemo obe utakmice kad smo mi favoriti. Videli ste kako je Južni Sudan odigrao. To su sve igrači rođeni u Americi, vrhunske klase - rekao je Pešić.

Osvrnuo se potom na izjavu Miroslava Nikolića koji je nedavno "pecnuo" selektora.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Znam da mi ne verujete, pričaju po kafićima da Pešić traži izgovore, ja ne tražim, pričam ono što vidim. Moramo da budemo jaki u dueli, skoku, da bismo uzeli sudbinu u svoje ruke i dobijali utakmice. Drugo mesto je važno, još je važnije da budeš najbolji drugi, jer onda izbegavaš prvog iz grupa A i B. Trećeplasirani idu isto dalje, nisam pesimističan, veujem više mojoj ekipi nego što mislite. Koga je zmija ujela, on se i guštera plaši. Ja sam trener, gledam realno, ne da skačem ili da budem razovaran, ja sam tu da pomognem, a ekipa mora da zna realnu situaciju. Od toga se kreće a onda se dižu samopouzdanje i motivacija.

Podsetimo, popularni Muta je na, u najmanju ruku, zanimvljiv način govorio o reprezentaciji SAD.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Jaki... Pa Amerikanci su uvek Amerikanci, njima su najvažnije Olimpijske igre, manje Svetsko prvenstvo. To što Pešić kaže, dokle više izgovori... Mislim, nije se bunio kad je bio šampion sveta što tad Amerikanci nisu imali najjači sastav - rekao je Nikolić.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo fudbaler kojeg Piksi i Rambo Petković dobro pamte