VEČITI DEČAK KOJI VOLI VOZOVE I KOŠARKU: Stevica Varadinac ulazi u 48. sezonu seniorske košarke

B. G.

08. 08. 2024. u 19:20

Jedan od vodećih evropskih stručnjaka u oblasti železnice, Nišlija Stevica Varadinac, doktor mašinstva koji trenutno živi i radi u Luksemburgu, bez obzira što skoro dve i po decenije nije u Srbiji, očiti je primer istinskog patriote i čoveka kojem nije teško da radeći veže nekoliko dana i noći, kako bi napravio prostor i skoknuo do Beograda i odradio nekoliko treninga sa košarkaškim veteranima Srbije.

ВЕЧИТИ ДЕЧАК КОЈИ ВОЛИ ВОЗОВЕ И КОШАРКУ: Стевица Варадинац улази у 48. сезону сениорске кошарке

Privatna arhiva

 
   - To je nešto što se ne propušta, prošlog leta sam bio na Svetskom prvenstvu u Argentini, ove smo osvojili srebro u Italiji - priča Stevica, koji je svojevrsni fenomen, jer iako je dobrano zagazio u sedmu deceniju života, još uvek igra aktivno u trećoj košarkaškoj ligi Luksemburga, za ekipu Basket Eš.
    - Sledeća sezona će mi biti 48 seniorska, počeo sam kao klinac u Mladosti iz Bele Palanke 1975. godine, igrao u Pirotu, Studentu i Ergonomu iz Niša, novosadskim klubovima NAP i Radnički, a onda u inostranstvu za Alikante dve godine, pa onda u Holandiji, Nemačkoj, Parizu, Švajcarskoj - naglašava Stevica, uz napomenu da je od 1993 godine trener i košarkaški sudija.
    Aktivan i omiljen u svom klubu, osim košarke i svakodnevnih obaveza na poslu, sa 62 pune godine bavi se i aero jogom i trenira tri sata svakog dana osim nedelje, kada odmara.
    - Diplomirao sam mašinstvo i stekao doktorat, a od 1999. godine, kada sam prihvatio ponudilu koja se ne odbija iz inostranstva, postao sam ekspert intrnational za železničke konstrucije i doskora bio jedini priznat iz Srbije, a imam i svoj broj setifikata što je retkost među stručnjacima ovog ranga - kaže Stevica, presrećan što mu je kompanija kao cenjenom stručnjaku, odobrila izostanak sa posla i učešće na Evropskom prvenstvu veterana košarkaša u Italiji.

Vozovi su njegova strast, Foto Privatna arhiva

    Pre odlaska do 1999. godine radio je na železnicama u Novom Sadu i Beogradu, a onda u Francuskoj, Nemačkoj, švajcarskoj, Holandiji i sada Luksembourgu, a jedan od bitnih uslova da prihvati posao u nekoj od ovih zemalja, bio je da prethodno pronađe klub za koji će igrati košarku.
   Mada nema te informacijie ili podatka o vozovima, najsavremenijim prugama i železnicima, koji Stevica iz cuga neće znati, jer sve prati, u toku i materiji je, kako se to kaže, srce će ga uvek vući u Novi Sad, gde mu živi porodica.
   - Redovno sam u kontaktu sa najmilijima, sin i ćerka su mi najveća podršku u svemu što radim i jedva čekam slobodan trenutak da sam sa njima - dodaje Stevica Varadinac, čovek večno zaljubljen u košarku i vozove.
Antrfile
SREBRO SA ZLATNIM SJAJEM
    Zbog obaveza na poslu u Luksemburgu, nije mogao da prisustvuje proslavi veteranskog košarkaškog srebra u Beogradu, ali je putem video poziva, bar delićem duše, učestvovao u lepom slavlju.
Antrfile
POKLONIO PATIKE
    Kao istinski profesionalac, Stevica je reagovao kada su drugaru iz reprezentacije u Argentini na Svetskom šampionatu veterana, pukle patike i poklonio mu svoje, jer poučen iskustvom dugog igranja, na put nikada ne kreće bez rezervnog para.
Antrfile
NE OPTEREĆUJE SE GINISOM
    Kao jedan od najstarijih još uvek aktivnih košarkaša, rođeni Nišlija, poručuje da će igrati dok ga noge nose, da nema problem sa godinama, jer svakodnevno trenira i da ga eventualni ulazak u Ginisovu knjigu rekorderu ne zanima previše, tj, da se time ne opterećuje, jer koškarku obožava i u njoj je zbog velike ljubavi, a ne da bi obarao rekorde. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRIVREDA SE SVE VIŠE OKREĆE VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI: INNO-VERSE odlična platforma za bolje poslovanje