KOŠARKA U ŽALOSTI: Svet je napustio legendarni trener Lazar Lečić, koji je jednom usred meča naterao igrača da čuva - sudiju, a evo i zašto

Filip Milošević

13. 08. 2024. u 14:20

Lazar Lečić, legenda jugoslovenske i makedonske košarke, preminuo je u ponedeljak u 85. godini, a među brojnim njegovim dostignućima su i sjajne anegdote koje su obeležile ovdašnji sport krajem 20. veka.

КОШАРКА У ЖАЛОСТИ: Свет је напустио легендарни тренер Лазар Лечић, који је једном усред меча натерао играча да чува - судију, а ево и зашто

FOTO: N. Paraušić

Jedna od njih desila se u krcatoj hali "Tivoli" u Ljubljani, gde je Lečić vodio ekipu Rabotničkog protiv domaće Olimpije.

Ljubljančani su imali prednost, pa je čuveni trener zatraži tajm-aut, posle kog je jedan njegov igrač počeo da čuva - sudiju Dragaša Jakšića!

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Iskusni arbitar je došao do Lečića i upitao ga:

- Dobro, Lazo, šta radi ovaj tvoj igrač?

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

A odgovor je glasio:

- Rekao sam mu da bude tik uz tebe jer sam shvatio da si ti najbolji igrač Olimpije. Zar nije tako, Jakša?

Svi su prasnuli u smeh, a, kako kažu očevici, sudija - najviše.

 


Lazar Lečić - biografija

Lečić je bio deo stručnog štaba košarkaške reprezentacije Jugoslavije koja je 1970. godine osvojila titulu prvaka sveta, dok je postavio temelje moderne makedonske košarke.

Karijeru je počeo u skopskom Rabotničkom gde je igrao od 1957. do 1962, a zatim ostao kao trener tog tima koji je vodio prvo od 1962. do 1972, a zatim od 1975. do 1978. godine.

Radio je i u MZT Skoplje i Nikol Fert iz Gostivara, gde je imao poslednji angažman u sezoni 1999-2000, a bio je trener van Makedonije - u Borcu iz Čačka, ljubljanskoj Olimpiji, novosadskoj Vojvodini i grčkom Arisu.

Bonus video: Iza kulisa - detalj iz svlačionice košarkaša Srbije posle osvajanja bronze na Olimkpijskim igrama u Parizu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UZEĆE SRBIMA ZLATO! Rusi oduševljeni, a i zabrinuti zbog onog što su Srbi uradili na kraju vaterpolo finala na Olimpijskim igrama u Parizu

"UZEĆE SRBIMA ZLATO!" Rusi oduševljeni, a i zabrinuti zbog onog što su Srbi uradili na kraju vaterpolo finala na Olimpijskim igrama u Parizu

Olimpijske igre "Pariz 2024" su završene, pretposlednje finale koje je bilo na programu potvrdilo je da je Srbija neprikosnovena kada je vaterpolo u pitanju, ali taj meč u kome je Hrvatska, kao svetski prvak, morala da se pokloni pred trostrukim olimpijskim šampionima - izazvao je i to da Rusija o njemu veoma priča. Sa oduševljenjem, ali i jednom dozom zabrinutosti.

13. 08. 2024. u 12:18

Komentari (0)

KULINARSKA UMETNOST: Put ka održivoj kulturi ishrane