U DRUŠTVU SEDMORICE VELIČANSTVENIH: Aleksa Avramović, košarkaš koji je obeležio Olimpijske igre u Parizu

Novosti online

15. 08. 2024. u 17:49

Košarkaš Srbije, Aleksa Avramović jedan je od sedam igrača koji su posebno skrenuli pažnju na Olimpijskim igrama odličnim partijama, saopštila je danas Svetska košarkaška federacija (FIBA).

У ДРУШТВУ СЕДМОРИЦЕ ВЕЛИЧАНСТВЕНИХ: Алекса Аврамовић, кошаркаш који је обележио Олимпијске игре у Паризу

FOTO: Tanjug/AP

Kako je saopšteno na sajtu FIBA, Avramović je skrenuo pažnju partijama na Igrama, sa uz njega su na tu listu uvršteni i Geršon Jabusele i Ajzeja Kordinije (Francuska), Bul Kuol (Južni Sudan), Džek Mekvej (Australija), Vasilis Toliopoulos (Grčka), Juki Kavamura (Japan).

FIBA je po okončanju Igara na kojima je Srbija osvojila bronzanu medalju proglasila Avramovića za najboljeg defanzivca takmičenja, a sad ga je uvrstila na spisak igrača koji su skrenuli pažnju igrama u Lilu i Parizu.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

FOTO: Tanjug/AP

- Postoji jedan lak način da se opiše sve što Avramović radi. Ako je u tvom timu, ti ga najviše voliš. Ako je u drugom timu, najviše ga mrziš. Avramović je srce i duša Srbije. Izuzetan takmičar, Avramović je imao nešto posebno u sebi za Olimpijske igre, jer je igrao u šestoj brzini čak i tokom pripremnog perioda - stoji u teksu na sajtu FIBA.

- Kad je počela prava stvar, Aleksa - isti igrač koji je šutirao samo 29,5 odsto za tri prošle sezone - nije mogao da promaši, izašao je na "crtu" Stefu Kariju u žestokoj šuterskoj borbi u prvoj četvrtini protiv Sjedinjenih Američkih Država, i na brzinu postigao 15 poena - dodaje se u tekstu.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

- Imao je i 13 poena uz pet skokova, četiri asistencije i četiri ukradene lopte kako bi Srbiju doveo do bronze u utakmici za treće mesto protiv Nemačke, čime je dokazao da je bio njihov treći najvažniji igrač, posle Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića - zaključuje se u tekstu na sajtu FIBA.

BONUS VIDEO DOČEK ZA KOŠARKAŠE: Ovako se u Srpskoj kuću proslavlja olimpijska bronza

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAŠTITIMO PRIRODU: Zdrava životna sredina je osnova zdravog društva