PADAJU CRNO-BELE MASKE: Partizan skida oznaku tajnosti sa tima za narednu sezonu

V. Preradović

19. 08. 2024. u 12:00

PUTEM koji se retko kad ide krenuo je Partizan nakon neuspešne sezone u sva četiri takmičenja. Umesto promene trenera, uobičajene u takvim prilikama, promenio je kompletan tim.

ПАДАЈУ ЦРНО-БЕЛЕ МАСКЕ: Партизан скида ознаку тајности са тима за наредну сезону

Foto: Profimedia

Da se trener ne zove Željko Obradović, verovatno se klupsko rukovodstvo ne bi opredelilo za ovaj radikalan pristup.

Sve to marketinški je upakovano u večerašnji događaj u MTS dvorani, iz ne baš jasnih razloga nazvan „Crno-bela simfonija“, na kojem će biti predstavljena postava orkestra za predstojeću sezonu. Takođe iz nejasnih razloga, Partizan je ovog leta posle trećeg pojačanja odlučio da čuva u tajnosti naredne transfere i predstavi tim kada bude kompletiran. Predsednik kluba Ostoja Mijailović objasnio je taj potez avangardnim razmišljanjem. Pre bi se moglo reći da je držao gard u odbrani od nečega ili nekoga.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Čuvanje informacija težak je posao u vreme kada svi imaju pristup javnom prostoru, tako da nema ni vela misterije pred promociju za koju su se prodavale skupe karte. Skup je i temeljno renoviran tim, čije su redove prvi popunili srpski reprezentativac Vanja Marinković, danski Ife Lundberg i francuski Frank Nilikina. Sa objavom dolaska francuskog beka potrošene NBA perspektive, podignut je zid ćutanja u Humskoj.

Nastao je raj za insajderske informacije. Mozaik je sklopljen bez zvaničnih potvrda iz kluba, praćen raznolikim komentarima navijača. Većina je negodovala smatrajući da je tim neubedljiviji od prošlogodišnjeg, koji im je servirao švedski sto razočarenja. Ima i onih sa mišljenjem da je takmičarskije skrojen od prethodnog, ali pred četrnaestoricom novajlija dug je put da pokažu da je nekad i manjina u pravu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

DVANAESTORICA OTPISANIH

PARTIZAN će predstaviti čak 14 novih igrača, kao zamene za one koji pod Obradovićevim vođstvom nisu mogli da postanu tim za ispunjenje ciljeva.

Otišli su Frenk Kaminski, Kevin Panter (Barselona), Zek Ledej (Milano), Pi Džej Dožer (Minesota), Alen Smailagić (Žalgiris), Mateuš Ponitka (Bahčešehir), Danilo Anđušić (Dubai), Džejlen Smit (Bahčešehir), Aleksa Avramović (CSKA) i Uroš Trifunović.

Iako su pod ugovorima, izvesno je da neće ostati ni Ognjen Jaramaz i Bruno Kaboklo, čiji su agenti tražili raskid na štetu crno-belih.

Osim trojice otkrivenih, večeras će pasti maske sa lica Sterlinga Brauna, Arijana Lakića, Marija Nakića, Isaka Bonge, Ajzeje Majka, Tajrika Džonsa, Brendona Dejvisa, Karlika Džonsa, Duana Vašingtona, Mitra Bošnjakovića i Alekseja Pokuševskog. Domaćin večeri, uz Mijailovića, Obradovića i njegov stručni štab, biće centar Balša Koprivica kao jedini iz starog tima koji je preživeo ovu metaforičku seču knezova.

Predsednik kluba tvrdi da insajderi nisu imali stoprocentan učinak i da će biti i nekih iznenađenja. Možda se radi o poslovno-marketinškom triku, a možda je Partizan uspeo da sakrije neku kartu u rukavu. Međutim, neće biti te akrobatike koja će odvratiti poglede navijača ako se ponovi prošla sezona. Uigravanje potpuno novog tima nije jednostavan i kratak proces, ali sa tim rizikom je moralo da se računa kada je odlučeno da su igrači najodgovorniji za sušnu sezonu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVI OBIČAJI KOJE TREBA DA ISPOŠTUJETE NA PREOBRAŽENJE: Preko dana san ne sme na oči, a evo šta treba odneti u crkvu