KO, BRE, GOTOV? Srbija sa Evropskog prvenstva u basketu 3x3 izbacila olimpijskog šampiona!

Novosti online

24. 08. 2024. u 15:35

Basket reprezentacija Srbije, petostruki uzastopni evropski šampion, ostala je u trci za šestom titulu i to posle neverovatnog četvrtfinalnog okršaja sa novim olimpijskim prvakom, Holandijom, u Beču.

КО, БРЕ, ГОТОВ? Србија са Европског првенства у баскету 3x3 избацила олимпијског шампиона!

FOTO: FIBA.Basketball

Jan Drisen, Arvin Slagter i Vorti de Jong bila su trojica od četvorice igrača koji su nedavno osvojili olimpijsko zlato u Parizu. Jedini koji je iz te ekipe nedostajao bio je Dimeo van der Horst, koga je odmenio Julijan Jaring.

U ekipi Srbije, za razliku od olimpijskog kvarteta, Nemanja Barać je zamenio Dejana Majstorovića, a Stefan Kojić Mihaila Vasića, dok su u timu ostali Marko Branković i Strahinja Stojačić.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Naši "orlovi", koji su ovaj šampionat počeli porazom od Španije sa šest razlike, a potom u "biti ili ne biti meču" savladali Nemce sa 21:10, ušli su u rane probleme protiv nosioca zlata sa olimpijade.

Jer, em je rival prvi poveo, em brzo otišao na +2, em su naši, čak i najbolji igrači poput Stojačića, promašivali slobodna bacanja. Kada je pokušano da se dalekometnim paljbom nadoknadi propušteno, semafor je pokazivao 2:5 za "lale", koje je vodio MVP olimpijskog turnira, De Jong.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Kojićeva dvojka koja je oduševila brojne srpske navijače naišla je na ekspresan odgovor. Zapravo, više njih. Najpre u vidu De Jongovog dobrog šuta iz daleka, a onda je Jaring uspeo da u padu postigne atraktivan pogodak, pa je slobodno bacanje donelo 9:5 Holandiji, uz nešto više od šest i po minuta do kraja.

Ali, kada je semafor pokazao da je tačno šest minuta preostalo, bilo je nerešeno - 9:9, usled sjajnog prodora Stojačića, a nedugo zatim i dve odlične odbrane njegovih saigrača, te Kojićeve dvojke za erupciju oduševljenja na tribinama.

Vorti je naprasno opet postao nezuastavljim pogađajući sa distance i dok mu je ruka čuvara bila pred licem. Sa 9:12 ušli su naši basketaši u poslednjih pet minuta i 15 sekundi, mogao taj deficit da bude i veći da Barać nije izveo odličnu blokadu, a Stojačić posle izvanrednog "čitanja" akcije suparnika oduzeo loptu - potom i dao dvojku u padu unazad - 12:12.

Neverovatna utakmica je nastavljena izuzetnom borbenošću oba rivala, Stojačić je doneo prednost Srbiji, da bi potom Kojić umalo dao dvojku jednom rukom, no lopta je "izašla" iz koša, pa je ostalo samo +1.

Uvećalo se to tri i po minuta pre kraja na 15:13 Stojačićevim pogotkom za dva, ali nisu se davali olimpijski šampioni, pa su izjednačili i tada, i na 16:16, da bi na naredni poen prednosti za "orlove" Slagter pogrešio i loptu bacio u aut. Kojić se potom iskusno poneo, naterao čuvara na skupo plati loše postavalje u odbrani pri šutu za dva poena, pa je dva dao - sa linije penala - 19:16.

Holandija je imala dva i po minuta da proba da se vrati u život, ali iako je odigrala dobru akciju, lopta joj je pobegla, pa je Kojić doneo 20:16 Srbiji. Uznemirena holandska ekipa naprasno je pogubila konce, a Branković slobodnim bacanjem obezebedio trijumf od 21:16 i prolazak u polufinale.

Naredni rival Srbije biće ekipa Švajcarske, koja je deklasirala Veliku Britaniju sa 21:10 u svom četvrtfinalnom meču.

To polufinale je na programu u nedelju u podne.

Bonus video: Neviđeni detalji sa dočeka srpskih olimpijaca u Beogradu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

STIGAO NOVI JUSEIN BOLT! Ima 16 godina i upravo je zapanjio ceo svet kako trči na 100 metara (VIDEO)