ŽIVA JE SRBIJA, NEGO ŠTA JE! Basket reprezentacija Srbije u finalu Evropskog prvenstva!

Novosti online

25. 08. 2024. u 13:47

Basket reprezentacija Srbije se u Beču plasirala u finale Evropskog prvenstva, na koje je stigla kao osvajač pet prethodnih izdanja kontinentalnog šampionata u igri 3 x 3.

ЖИВА ЈЕ СРБИЈА, НЕГО ШТА ЈЕ! Баскет репрезентација Србије у финалу Европског првенства!

FOTO: FIBA.Basketball

Nakon što su od mnogih otpisani "orlovi", zbog kraha na Olimpijskim igrama u Parizu, uspeli da u subotu u sjajnom četvrtfinalu savladaju olimpijskog šampiona, Holandiju, u polufinalu su za rivala imali Švajcarsku.

Jedinu neporaženu do ove faze takmičenja.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ali, jedno je biti neporažen pre nego što izađete "na crtu" raspoloženim Srbima, a drugo - izaći takav i sa tog duela.

Jer, posle dva minuta Švajcarci su mogli da vide koliko su koncentrisani i koliko željni uspeha branioci trona, koji su imali nestvarnu podršku sa tribina.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Kada je Strahinja Stojačić izveo asistenciju probacivši loptu kroz noge rivalu, posle čega se na semaforu pojavilo 2:0, bio je to samo uvod u njegove bravure - jer je izveo "lažnjak" sa distance, a zapravo iz skoka asistirao, a onda dao i dvojku za velikih 6:1.

Imali su naši basketaši i 8:2 pred početak četvrtog minuta, ali su onda Švajcarci malo primirili svoju prilično nervoznu igru, počeli da pogađaju i sa veće udaljenosti, a i da teraju Srbe na prekršaje. Tako su se na kraju četvrtog minuta - i primakli na 8:6.

Barać, Branković, Kojić i Stojačić su se našli u problemima, jer ih je šut iznenada "napustio", ali kada su i rivali dve svoje akcije završili promašajima, počela je nova doza majstorija Strahinje Stojačića.

On je jednim izvrsnom lob-asistencijom, pa "krađom" i zakucavanjem, odveo Srbiju na 10:6 na tačno polovini predviđenog desetominutnog vremena za basket utakmicu tri na tri.

Kada su se i ruke ostalih saigrača malo "naštelovale", poput Kojićevog dalekometnog pogotka, pa Brankovićevog, takođe, a onda i njegovog koša dok je fauliran (što je bio osmi prekršaj Švajcarske, čime se došlo i do dva slobodna bacanja), bilo je to za ogromnih 17:7 i sve jasniju sliku ko će u borbu za zlato.

Srbi su tamo i stigli, uz deklasiranje rivala - konačan rezultat glasio je 21:10, posle završne serije izvrsnih poteza "orlova".

Njihov rival u finalu, koje se igra večeras u 19.30, biće senzacionalna Austrija koja je, iako nije bila ni učesnik olimpijskog turnira, u polufinalu šampionata Evrope deklasirala osvajača olimpijske bronze, Litvaniju, sa 21:14.

Bonus video: Neviđeni detalji sa dočeka srpskih olimpijaca u Beogradu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČEKA SE UDAR JOŠ JEDNE SILE, NA POMOLU VELIKI RAT? Izrael i Hezbolah kažu da ga ne žele, ali svi su spremni za njega