DRAŽENOVA MAJKA PROGOVORILA O ŽIVOTNOJ TRAGEDIJI: "Video je da će poginuti, ali nije hteo da mi kaže"

Novosti online

05. 09. 2024. u 18:45

Biserka Petrović nikada neće preboleti sinovljevu smrt, a njen Dražen Petrović bio je košarkaški Mocart, čovek koji je čuda činio i dok je igrao u Evropi, i kada se preselio u NBA. Sa ovog sveta se preselio kao 28-godišnjak, poginuvši u saobraćajnoj nesreći. Sada majka čuvenog asa otkriva nove detalje o tome.

ДРАЖЕНОВА МАЈКА ПРОГОВОРИЛА О ЖИВОТНОЈ ТРАГЕДИЈИ: Видео је да ће погинути, али није хтео да ми каже

Screenshot

Tragedija koja se dogodila 7. juna 1993. godine košarku je zavila u crno: Dražen Petrović je tada poginuo je u automobilskoj nesreći pokraj Denkendorfa kada se crveni Golf kojim je upravljala tadašnja Draženova devojka Klara, zabio u Mercedesov kamion.

Vozač kamiona je, kako je to saopštila policija Igolštata, na autoputu probao da izbegne sudar sa kolima u sopstvenoj traci, pa izgubio kontrolu nad vozilom, probio ogradu i blokirao sve tri trake u suprotnom pravcu.

Nekoliko sekundi kasnije na taj kamion naleteo je Golf, u kome je Dražen spavao na mestu suvozača.

Nije bio vezan. Od siline sudara izleteo je iz automobila kroz šoferšajbnu i poginuo na licu mesta usled jezivih povreda glave.

Tako se u večnost preselio košarkaš koji je oduševljavao istinske ljubitelje "igre pod obručima" širom planete. 

Pa i velike NBA asove.

Klara, koja je vozila, prošla je samo s lakšim povredama, a treća osoba koja je bila s njima, turska košarkašica i Klarina prijateljica Hilal Edebal, do se danas nije oporavila od teških povreda mozga i gotovo potpuno je izgubila pamćenje.

Draženova majka i susret sa devojkom koja bila u kolima kad je poginuo

Biserka Petrović je, učestvujući u snimanju dokumentarca o ovoj tragediji, priznala da joj uopšte nije bio lak susret sa pomenutom turskom košarkašicom.

- Vrlo sam se emotivno istrošila od ovog susreta, mislila sam da neću moći da izdržim To je samo deo filma koji je napravljen u Istanbulu i objavljen zbog godišnjice smrti mog sina. Tek kad pogledate drugi deo, videćete koliko je to bilo potresno. Hilal je uništena - otkrila je nove detalje ove tragedije Draženova majka za "Dnevni avaz". 

On se i dalje nije susrela sa sinovom tadašnjom devojkom Klarom.

Biserka je jednom prilikom rekla da je poseetila "vidovnjaka" koji je predosetio da će se dogoditi nesreća. Takođe, navodno je dodao kako misli da je Dražen zaslužio bolju saputnicu od Klare, koja se u međuvremenu udala za Olivera Birofa, slavnog nemačkog fudbalera.

- To nije bila ljubav, to je bio, hajde da kažemo, flert. Ona je isto igrala košarku i bila u Njujorku na modnoj reviji venčanica, pa je s prijateljicom zamolila Dražena da joj da kartu za utakmicu. Tu se nešto nastavilo, te je ona tri meseca ostala kod Dražena. Rodilo se nešto. Ali njegova prava ljubav je Renata koja je s njim bila pet godina. To je njegova najveća ljubav bila, a ovo nije bila ljubav, već nešto što ne mogu tumačiti kao ljubav. Ako mi dozvolite, ja nisam fanatik ničega, ali iz ovog svega izvlačim jedan zaključak - rekla je Draženova majka i nastavila:

Vidovnjak koji je "predvideo" Draženovu smrt

- Naime, u Zagrebu je bio jedan čovek koji je bio jako vidovit i ja sam pre tragedije otišla kod njega. Ne svojom voljom, već smo bili u nekom društvu. Tada mi je on rekao: 'Šta hoće ove dve žene što idu s Draženom?' Dakle, on je vido Draženov odlazak, ali meni nije hteo da kaže jer je to bila sudbina. Rekao mi je (potom) 'Da sam ja vama i rekao da će Dražen nastraditi, vi to ne biste mogli da sprečite!' Ima nešto što mi na ovome svetu, je li to zvezda ili energija, ali ima nešto da svi imamo svoje vreme kada ćemo završiti i svi imamo neko svoje poslanje. Ali taj čovek mi je rekao za te dve žene. On je video njih da odvoze Dražena u smrt.

Podsećanje: In memoriam - Siniša Mihajlović

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ONA JE SESTRA BORE ČORBE: Reč je o našoj poznatoj pevačici koja je bila sa njim u najtežim trenucima (FOTO)