HRVATI OBRUKALI DRAŽENA! Srpsku ikonu dočekali na "nož", a onda postali još jadniji... (VIDEO)

Novosti online

06. 09. 2024. u 10:11

RUŽNE scene u Zagrebu!

ХРВАТИ ОБРУКАЛИ ДРАЖЕНА! Српску икону дочекали на нож, а онда постали још јаднији... (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Memorijalna utakmica u čast Dražena Petrovića okupila je brojne zvezde, bivše i sadašnje košarkaše, a među njima je bio i Vlade Divac, legenda jugoslovenske i srpske košarke, koji se baš i nije lepo proveo u prestonici Hrvatske. 

Naime, u jednom trenutku je spiker prozvao ime našeg košarkaša i bivšeg NBA asa, ali su ga Hrvati u Zagrebu dočekali zvižducima, pa je Aco Petrović morao da ustane i smiri publiku.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Poznato je da Hrvati ne vole Divca, jer je 1990. godine na Svetskom prvenstvu u Argentini bacio zastavu "šahovnice", kada ju je oteo od jednog navijača koji je zalutao na slavlje tadašnje reprezentacije Jugoslavije, koja je osvojila zlato.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

I sam Dražen je bio jedno vreme ljut na Divca, nisu razgovarali dok su nastupali u NBA ligi, iako su odmalena bili veliki drugari kroz mlade reprezentacije tadašnje države. Međutim, Vlade nikada nije krio koliko je voleo Petrovića, a potez sa zastavom mu je tri decenije kasnije opravdao i Toni Kukoč.

Ipak, nisu Hrvati, pa su skandalozno prvo zviždali srpskoj ikoni, a onda kroz medije su se prali sa naslovima poput onog u Večernji.hr "Na spektaklu za Dražena napravljena je pogreška: Srpskoj ikoni možda nisu trebali gurati mikrofon pod nos".

Jadno i bedno s obzirom na to koliko je godina prošlo, kakav su odnos imali Divac i Petrović, odnosno kako su Toni Kukoč i Dino Rađa dočekani na utakmici košarkaša Partizana, kada su bili specijalni gosti. Hrvati, učite još malo.

BONUS VIDEO: SEVER SLAVI: Zvezda je u Ligi šampiona!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN OTKRIO KO JE RUSIMA FAVORIT NA AMERIČKIM IZBORIMA: Ako se tako zarazno smeje...