"NIKAD TO NISAM IGRAO": Ognjen Dobrić o odbrani koju je Pešić spremio za Amerikance

Novosti online

06. 09. 2024. u 18:50

KOŠARKAŠ Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, Ognjen Dobrić, još jednom se osvrnuo na utakimcu koju su "orlovi" odigrali protiv Sjedinjenih Američkih Država u polufinalu Olimpijskih igara.

НИКАД ТО НИСАМ ИГРАО: Огњен Добрић о одбрани коју је Пешић спремио за Американце

FOTO: Tanjug/AP

Otkrio je krilni igrač da je selektor Svetislav Pešić sve ubedio da može da se igra sa "drim timom".

- Pre tog polufinala smo igrali dve utakmice sa njima. Pripremnu u Abu Dabiju i potom na startu grupne faze, izgubili smo velikom razlikom i svi su možda očekivali da će opet biti tako, ali mi nismo. Iskreno, trener Pešić nas je ubedio da možemo da igramo sa njima, da smo bolji tim, jesu možda oni bolji individualno, ali kao tim i zajednica nisu bolji, a to smo i pokazali. Malo nam je falilo da dođemo do istorijske pobede, dan i noć posle toga su bili nešto teži, nismo bili slomljeni, ali nam je jako teško palo. Znali smo da moramo da nađemo snagu i da osvojimo tu bronzu i bićemo srećni. Bogdan, kapiten, nas je uveravao samo da osvojimo bronzu i bićemo srećni posle svega što smo prikazali. Mi mu nismo verovali u tom trenutku jer smo teško podneli poraz, ali nas je on ubeđivao, da će sve biti lepo na kraju, da ćemo uživati, i stvarno je tako i bilo - rekao je Dobrić za "Sport klub".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Popularni "Šegi" je istakao da do sad nije igrao odbranu kakvu je Pešić spremio za Amerikance.

- Mislim da je Kari odavno spremio tu utakmicu, možda ju je očekivao u finalu, ali spremio je taktiku za Amerikance. To je neka vrsta odbrane za koju ne znam da li ju je on izmislio, koliko sam u košarci to nikada nisam igrao, ali nas je ubedio da to radi. Mi to nismo vežbali mesec dana, već nekoliko dana, a da biste uvežbali neku odbranu stvarno treba vremena. On je nas u tih nekoliko dana ubedio da će to da radi, da to funksioniše, samo da verujemo. I to je stvarno radilo, ne znam kako, da me pitate koji su principi te odbrane ne znam da objasnim, ali svi smo bili ubeđeni da ćemo dobiti Amerikance, da će to funksionisati i stvarno je tako i bilo, uživali smo na terenu. Mi smo igrali protiv tima snova, a uopšte se nismo plašili, uživali smo na terenu, leteli smo znajući da imamo tu odbranu koja će nam doneti pobedu. Bilo je lepo, jesmo pali u četvrtoj četvrtini, neću da kažem da su sudije krive, bilo je nekih odluka, mi smo pali, promašili smo neke šuteve – konkretno ja, Bogdan, Jokić... Završilo se kako se završilo, ali opet nismo se vratili tužni sa Olimpijskih igara, već kao da smo ostvarili neki uspeh, a smatram i da jesmo - zaključio je Dobrić.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Podsetimo, Srbija je u Parizu osvojila bronzu, zlato je pripalo Amerikancima, dok se srebro našlo oko vrata Francuzima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN OTKRIO KO JE RUSIMA FAVORIT NA AMERIČKIM IZBORIMA: Ako se tako zarazno smeje...