SVETISLAV PEŠIĆ PRELOMIO! Selektor Srbije otkrio da li ostaje na klupi "orlova"

Novosti online

10. 09. 2024. u 14:01

KAO bomba odjeknula je vest da Svetislav Pešić više neće biti selektor Srbije. Manje više to je bilo poznato odmah nakon Olimpijskih igara u Parizu, ali iskusni trenerski vuk je dao potvrdu u opširnom intervjuu za "Politiku".

СВЕТИСЛАВ ПЕШИЋ ПРЕЛОМИО! Селектор Србије открио да ли остаје на клупи орлова

FOTO: M. Vukadinović

- Predsednik KSS-a Predrag Danilović podneo je ostavku. Kako sam razumeo, uradio je to da bi omogućio novom rukovodstvu saveza da na početku novog olimpijskog ciklusa formira novi stručni štab i ciljeve. Što se mene lično tiče, još pre Pariza saopštio sam da neko drugi treba da nastavi ono što sam započeo. Pošto vidim da me neki nisu dobro čuli, sada im poručujem, da odgovorni – oni koji će ubuduće voditi KSS – treba da znaju da između ostalog moraju da traže i novog trenera. Ja ću, naravno, uvek biti na raspolaganju srpskoj košarci, ali ću se okrenuti nekim drugim ciljevima i projektima za koje nisam imao vremena zato što sam 24 časa dnevno bio u službi nacionalnog tima Srbije - rekao je za Politiku Pešić.

Upitan je Pešić da li će Upravnom odboru Košarkaškog saveza Srbije (KSS) podneti izveštaj sa Olimpijskih igara u Parizu?

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Moji izveštaji i programi sa prethodnih takmičenja nalaze se u savezu. Poslednje izveštaje i programe koje sam zatekao u kartoteci saveza, kada sam se vratio na mesto selektora, bili su upravo moji izveštaji i programi kad sam bio selektor 2001. i 2002. Naravno, javnom mnjenju su uvek važni rezultati, ali ja smatram da svi ti procesi i programi rada u nacionalnom timu uvek moraju da se stave na papir. Ja sam tu veoma revnosan. Nisam video, nažalost, nijedan program i izveštaj mojih prethodnika. Moguće je da to niko nije tražio od njih. Kolege koje dolaze posle mene imaće za šta da se uhvate i voleo bih da nastave to što sam započeo u proteklom olimpijskom ciklusu. Upravni odbor KSS-a dobiće izveštaj iz Pariza i moći će da ga podnese Skupštini - kazao je Pešić.

Iskusni trenerski vuk je na klupu Srbije u ovom mandatu došao u septembru 2021, nije se proslavio na EP 2022. godine, a sve ostalo je bilo kao bajka. Pešić je odveo našu selekciju na Mundobasket 2023. godine gde je osvojio srebrnu medalju i tako obezbedio učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, sa kojih se vratio sa bronzanom medaljom.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TEMELJ ZA MEĐUSOBNO RAZUMEVANJE I MIR: Pismenost je osnovno ljudsko pravo, a ne privilegija