ZVEZDA ŠALJE LOŠE SIGNALE: Igra bolno podseća na slobodan pad u Evroligi prošle sezone

V. Preradović

15. 09. 2024. u 23:08

IZAŠLA je Crvena zvezda iz ilegale zatvorenih trening utakmica i predstavila se na VTB Superkupu u Moskvi. U tri dana izgubila je od CSKA u prvom meču i Zenita u trećem, između je pobedila Lokomotivu.

ЗВЕЗДА ШАЉЕ ЛОШЕ СИГНАЛЕ: Игра болно подсећа на слободан пад у Евролиги прошле сезоне

FOTO: KK Crvena zvezda

Pripremni porazi se ne broje, ali nije poslala ohrabrujuće signale svojim navijačima, koji se nadaju da ih u nadolazećoj sezoni neće prebrojavati koliko u prethodnoj. Valjda je jasno da govorimo o Evroligi.

Dobri advokati pozvali bi se na odsustvo četvorice igrača, Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića iz zdravstvenih razloga, Rokasa Gedraitisa i Džoela Bolomboja iz (ličnih) političkih. Na mestu je prigovor zašto klub bira generalnu probu za koju zna da će je odraditi bez dvojice bitnih prvotimaca, pod uslovom da je imao drugi izbor. U svakom slučaju, trener Janis Sferopulos imao je na raspolaganju 12 igrača. Polovinu nije trenirao minule sezone i tome se delimično može pripisati neuigranost nekarakteristična za suton pripremnog perioda.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Simptomatično, igra bolno podseća na one iz perioda slobodnog pada u prošlom ciklusu Evrolige.

Kada nema Teovog čarobnog štapića, Zvezdini pozicioni napadi nisu u službi promocije košarke. Jednolični su, lako čitljivi za odbrane, završavaju se iznuđenim trojkama ili uvaljivanjem koske centrima. Kodi Miler-Mekintajer i Jago Santos ne mogu da probiju granice svojih limita, ali bi zato trener trebalo da proširi vidike. Ova sezona pokazaće da li je Grk stručnjak ograničenih vidika. Za razliku od prošle, sada je sklapao tim po svom nahođenju. Ovom prilikom zaboravićemo doselekciju Gilespijem, Smartom i Tompkinsom.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Zvezda će tokom sezone imati bolje šuterske utakmice nego na turniru u Moskvi, ali neće postati šuterski tim. Trojke protiv Zenita 25 odsto (5/20), identično protiv Lokomotive, nešto bolje protiv CSKA - 31,8 odsto (7/22). U slučaju prigovora da su joj nedostajali šuteri, Teodosić i Gedraitis su u Evroligi bili na 34 odsto, Nedović na solidnih 40,8.

PLAVŠIĆ U PRVOJ PETORCI

NAJBOLjI utisak u Moskvi ostavio je novi centar Uroš Plavšić, izabran u prvu petorku VTB Superkupa (MVP plejmejker CSKA Aleksa Avramović).

Član reprezentacije na OI u Parizu posebno se istakao u prva dva meča na turniru, u trećem ga je trener Sferopulos kaznio slanjem u svlačionicu zbog nesportskog faula.

Sudeći po utakmicama u Moskvi protiv timova sastavljenih za nacionalnu razbibrigu, neće biti ni defanzivni. Odbrana „jedan na jedan“ je u najmanju ruku problematična. Izuzimajući Milera-Mekintajera i Bolomboja kada kroči u reket, Zvezdine fizikalije su na nivou donjeg doma Evrolige. Sferopulos je označio iskustvo kao jedan od parametara za formiranje ove ekipe, ali ono ima i drugu stranu medalje. U sastavu ima šestoricu u dobu od 32 do 37 godina, i to igrače kojima su namenjene vodeće uloge (Teodosić 37, Lazić 35, Kenan, Kalinić i Nedović 34, Gedraitis 32). Evroliga sa 34 kola, paralelno sa ABA ligom sa 26, preti da iscedi dušu igračima u ovim godinama.

Rano je za pesimizam, ali ono što se videlo u Moskvi ne uliva optimizam. Zvezdina igra pratila je vremenske prilike u Srbiji, depresivna jesen kad joj vreme nije, a vremena do početka sezone nije ostalo mnogo. ABA liga kreće 22. septembra gostovanjem u Dubaiju, za one koji se „pale“ na Evroligu premijera je 4. oktobra u Parizu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK! UEFA izbacuje Englesku i njene klubove iz međunarodnog fudbala?!