SRBIJA SE RADUJE - BORIŠA SIMANIĆ IMA KLUB! Reprezentativac koji je izgubio bubreg boreći se za Srbiju - igraće u ABA ligi!

Novosti online

17. 09. 2024. u 13:05

Košarkaška reprezentacija Srbije je od Nemačke izgubila finale prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, a na tom meču, kao i na svim počev od druge faze Mundobasketa 2023, nije mogla da računa na Borišu Simanića. On je izgubio bubreg usled udarca dobijenog na utakmici sa Južnim Sudanom, a upravo se Simanić pobrinuo za neverovatno lepu vest ovog utorka.

СРБИЈА СЕ РАДУЈЕ - БОРИША СИМАНИЋ ИМА КЛУБ! Репрезентативац који је изгубио бубрег борећи се за Србију - играће у АБА лиги!

Foto: KK Crvena zvezda

U onom dramatičnom finalu Mundobasketa 2023. Nemačka je pobedila Srbiju, posle čega su, čim su primili medalje (srebro je za Simanića uzeo kapiten Bogdan Bogdanović), "orlovi" raširili dres odsutnog kolege.

Time je samo krunisana posebna veza koja je stvorena u aktuelnoj nacionalnoj selekciji Srbije, čija je sjajna atmosfera bila primetna i pre strašnog događaja koji je zadesio Simanića, ali je potonje zajedništvo zadivilo sve.

To se videlo u svim mečevima koji su usledili, u svakoj izjavi naših asova, a i u gestu po primanju medalja. 

Možda su mnogi mislili da su "orlovi" otpisani na tom šampionatu.

Možda su mnogi mislili isto i za Borišu, jer... ipak, izgubio je bubreg. Život su mu jedva spasli.

Ali...

Boriša Simanić u bolnici u Manili / Foto Društvene mreže

 

Boriša Simanić od danas ima novi klub.

Postao je igrač KK Igokea i u predstojećoj sezoni nastupaće u ABA ligi.

Evo kako je o tome javnost obavestio pomenuti klub:

"Srpski reprezentativac Boriša Simanić potpisao je ugovor sa ekipom iz Laktaša, Igokeom. Simanić se vraća na košarkaški teren posle nešto više od godinu dana pauze nakon operacije uzrokovane teškom povredom koju je zadobio igrajući za nacionalni tim Srbije na Mundobasketu u Manili. 

Boriši je tada operativnim puten izvađen bubreg posle nezgodnog udarca koji je dobio u završnici duela sa Južnim Sudanom.

Krilni centar je posle dugog oporavka odigrao prvi meč u dresu Igokee, u Laktašima, sa ekipom Borca iz Banjaluke

Simanić je ranije tokom karijere igrao još za Crvenu zvezdu, FMP i Megu. Za seniorsku reprezentaciju Srbije ovaj 26-godišnjak debitovao je 2020. godine.

Njegov poslednji angažman je bio u španskoj ekipi Basket Saragisa u sezoni 2022/2023, gde je imao 6,9 poena i 3,5 skokova u proseku".

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje