uživoPRENOS, SPARTAK - PARTIZAN: Velika borba u Subotici

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

29. 09. 2024. u 18:09

KOŠARKAŠI Partizana prvi put igraju kao gosti ove sezone. Crno-beli se u Subotici sastaju sa novajlijom u ABA ligi, ekipom Spartaka. Ovu utakmicu možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

ПРЕНОС, СПАРТАК - ПАРТИЗАН: Велика борба у Суботици

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Druga četvrtina: Spartak - Partizan 44:41

20' - Crno-beli nisu iskoristili napad, pa je minut odomora pozvao Jovanović na 14 sekundi do okončanja druge četvrtine. Loptu su izgubili domaći, vratio se Bolton na svoju polovinu. Ni Braun nije poentirao, pa Subotičani imaju prednost posle 20 minuta košarke u "Dudovoj šumi".

20' - Šut van linije 6,75 pogodio je Luka Cerovina. Tajm-aut je na 38,6 sekundi do kraja prvog poluvremena zatražio Željko Obradović.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

19' - Jako loše Tajrik Džons izvodi slobodna bacanja (2/6). Na drugoj je oba penala promašio Miletić. I jedni i drugi se muče linije penala.

19' - Prošetao se do koša rivala Bolton. Istina, pomogao mu je Tejić u tome, pošto je napravio popularnu "livadu".

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

18' - Posle dobre odbrane odlično su u napad trčali gostujući igrači. Sve je poenima pod faulom završio Braun.

17' - U poslednjih nekoliko napada se igra koš za koš. To je prekinuo Karlik Džons promašajem sa poludistance.

16' - Navukao je Karlik Džons dva igrača na sebe, potom proigrao Koprivicu koji je snažno zakucao. Konačno je Spartak poentirao sa penala, uradio je to Nikolić. Bolton se fintom oslobodio čuvara i pogodio sa poludistance.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

15' - Posle dobrog kontranapada koš je dao Aleksej Pokuševski. Na drugoj strani Cerovina nije iskoristio nijedno od dva penala. Lepo je probio Braun i uspeo je da poentira pored Miletića.

13' - Tek posle dva i po minuta Spartak postiže prve poene u ovom periodu. Rasir Bolton je pogodio pod faulom koji je napravio Bonga. Amerikanac u redovima Subotičana nije realizovao dodatno bacanje.

12' - Karlik Džons je pogodio daleku dvojku i odmah je minut odmora zatražio Vlada Jovanović očigledno nezadovoljan kako je njegova ekipa otvorila drugi kvartal.

11' - Tri trojke je promašio gostujući tim na startu druge četvrtine. Dva puta je neprecizan bio Vanja Marinković, a jednom Braun.

Prva četvrtina: Spartak - Partizan 25:24

10' - Prva četvrtina okončana je poenima Bonge sa linije penala koji je pogodio jedno od tri slobodna bacanja.

10' - Za neturalne ljubitelje košarke sjajna utakmica se za sad igra u Subotici. Napadi u oba tima dobro funkcionišu.

6' - Danilo Nikolić je postigao trojku i tako prekinuo seriju rivala od 0:4 posle koševa Karlika Džonsa i Sterlinga Brauna.

5' - Lepom fintom se Miletić oslobodio čuvara i potom poentirao preko Dejvisa. Morao je Željko Obradović u ranoj fazi utakmice da zatraži tajm-aut.

DUEL Tajrik Džons i Dušan Miletić/FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

4' - Sjajno je prošao Cerovina i došao do poena. Vođstvo Spartaku je vratio Bolton koji je pogodio oba slobodna bacanja.

3' - Dejvis je već na šest poena i na startu meča pravi dosta problema domaćem timu. U strelce se upisao i Frank Nilikina koji je bio polovičan sa linije penala.

1' - Prve poene na utakmici postigao je bivši košarkaš Partizana Dušan Miletić. Za goste su koševe postigli Brendon Dejvis i Tajrik Džons, a prva trojka bila je delo Rasira Boltona.

Uoči meča:

Šampion ABA 2 lige je u prvom kolu izgubio od SC Derbija u Podgorici (84:76) i sigurno da nije dobro kad u prvoj utakmici kod kuće mora da se igra protiv vicešampiona Jadrana i učesnika Evrolige.

Ipak, izabranici Vlade Jovanovića će sigurno pokušati da iznenade rivala koji je na startu regionalnog takmičenja bio ubedljiv protiv Borca (96:66).

Posle ovog meča ekipu Željka Obradovića očekuje početak nadmetanja u Evroligi. Crno-beli u prvom kolu gostuju Baskoniji koja je ove nedelje izgubila u ACB ligi.

BONUS VIDEO: KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NE STIDI SE DA SE ZOVEŠ SRBINOM! Snažna poruka upućena Novaku Đokoviću od legendarne gimnastičarke