NBA: Jokićev dabl-dabl za preokret, igraće se šesti meč! Šampion ispao od Bostona (VIDEO)

A. Ilić

12. 09. 2020. u 08:05

NOĆ između petka i subote donela nam je dva duela u polufinalu konferencija NBA lige. Na istoku su se sastali Boston Seltiksi i Toronto Reptorsi (92:87), a u duelu punom uzbuđenja Jokićevi Nagetsi savladali su LA Kliperse (111:105)

НБА: Јокићев дабл-дабл за преокрет, играће се шести меч! Шампион испао од Бостона (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Tim iz Kolorada nije dobro počeo duel. Imali su u jednom trenutku 16 poena zaostatka, dok su u završnici bili na pragu toga da ispuste prednost od sedam poena. 

Odgovornost je u potpunosti preuzeo Nikola Jokić koji je sa 22 poena i 14 skokova bio među najboljima  u svom timu, a pritom je upisao pet asistencija i dve blokade. 

Džamal Marej postigao je 26 poena, Pol Milsap dodao je 17, od čega 14 u trećoj deonici kada je pomogao Denveru da sa 16 poena minusa dođe do samo sedam. Moris je ubacio 12, Grent 10, a Porter 7.

U poraženom sastavu Kavaji Lenard je meč završio sa 36 poena uz 9 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte, dok je Pol Džordž ubacio 26 uz po 6 skokova i asistencija.

Košarkaši Boston Seltiksa plasirali su se u finale Istočne konferencije. Bili su bolji u majstorijici od aktuelnog šampiona Toronto Reptorsa rezultatom 87:92.

Reptorsi su dobili prvu četvrtinu s 27:26, da bi Seltiksi na odmor otišili pri rezultatu 46:50. Seltiksi su bolje zaigrali u trećoj četvrtini i u posljednju deonicu su ušli sa poenom prednosti. 

Posljednjih 12 minuta diktirali su tempo i prelomili meč poenima Džejsona Tejtuma i Kembe Vokera.

Tejtum je bio najefikasniji igrač Seltiksa s učinkom od 29 poena i 12 skokova, a pratio ga je Džejlin Braun sa 21 ubačenim poenom. 
Kod Reptorsa se istakao Fred Vanvlit koji je ubacio 20 poena.

Seltiksi će u konferencijskom finalu igrati protiv Majami Hita.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?