ŽALGIRIS NADIGRAO ZVEZDU: Crveno-beli platili danak lošem šutu za dva!

A. Ilić

13. 10. 2020. u 18:20

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Žalgirisa 69:75 (19:19,14:20, 27:23, 9:13) u trećem kolu Evrolige.

ЖАЛГИРИС НАДИГРАО ЗВЕЗДУ: Црвено-бели платили данак лошем шуту за два!

FOTO: KK Crvena zvezda

Dobro je Crvena zvezda otvoriloa meč, na početku prve deonice imali su prednost 11:4, usledila je serija Žalgirisa koji se potpuno vratio u meč, da bi do kraja deonice bilo nerešeno 19:19. 

U drugoj četvrtini znatno bolja igra izabranika Martina Šilera koji su se razigrali, dok Crvena zvezda ulazi u prazan hod, gde je pet minuta bila bez poena. Za to vreme gosti su imali prednost 33:39. 

Usledila je odlična treća deonica Crvene zvezde. Poveli su domaći 10:3 i potpuno se vratili u meč, da bi do kraja četvrtine Žalgiris ipak uspeo da zaigra angažovanije, iako je Zvezda dobila deonicu 27:23, gosti su imali ukupnu prednost 60:62. 

U neobičnoj poslednjoj četvrtini nismo videli uzbudljivu košarku. Preko pet minuta na semaforu je stajalo 62:69, dok je Zveza u četvrtoj četvrtini pogodila samo dva poena za nešto više od sedam minuta. 

Crvena zvezda - Žalgiris 69:75 (19:19,14:20, 27:23, 9:13)

Dvorana: Aleksandar Nikolić 

Sudijska trojka: Ana Panter, Karlos Kortes, Spiros Gkontas 

Crvena zvezda: Hol 9, Volden 9, Lojd 19, Davidovac 11, Lazić 2, Rit 2, Radanov, Dobrić 3, Simonović 2, Jagodić-Kuridža 2, Simanić, Kuzmić 8. 

Žalgiris: Vokap, Lekavičius 16, Hejs 8, Jankunas 4, Lukosiunas, Milaknis, Geben 5, Rubit 8,Jokubaitis 9, Vasturia 5, Grigonis 8, Lovernj 12. 

KRAJ MEČA 

67:71 - Zvezda u poslednjih 30 sekundi ima zaostatak od četiri poena, promašio je Volden. Zvezda ne faulira na vreme. 

67:69 - Zvezda hvata priključak. Polovičan Volden sa penala, posle toga Žalgiris gubi loptu, a Hol postiže lake poene.  

64:69 - Konačno neko postiže poene, bio je to Lojd, američki košarkaš polaže za poene crvene zvezde. 

62:69 - nema poena ni na jednoj ni na drugoj strani- Žalgiris tri minuta u postu, dok Zvezda na koš čeka ponovo pet minuta... 

60:69 - serija gostiju 7:0, pogodili su za dva Jankunas i Rubit, a za tri je precizan bio Lekavičius. 

FOTO: KK Crvena zvezda

60:62 - Konsolidovali su svoje redove košarkaši Žalgirisa, trojkama su se održavali u meču, a poenima Rubita imaju minimalnu prednost pred poslednju deonicu. 

54:52 - Lekavičius je pogodio za tri, gosti se uzdaju samo u šut sa distance, a u domaćem sastavu monstruozno zakucavanje Lojda. Amerikanac je u narednom napadu pogodio trojku, za svoj 15. poen. 

48:47 - Davidovac pogađa svoj 17. poen iz gotovo nemoguće situacije. Sa druge strane pogodio je Lovernj, a Volden je bio precizan uz dodatno bacanje. 

44:45 - Ponovo izgubljena lopta gostiju, nakon tri i po minuta Žalgiris je izašao iz bonusa, a Davidovac je bio polovičan. Druga trojka Hejza u četvrtini, za šesti poen gostiju u deonici. 

43:42 - Laki poeni Voldena, Zvezda serijom 10:3 ponovo u prednosti. 

41:42 - Trojkom Davidovca Zvezda se vratila u potpunosti u meč. Goste treba da brine treći faul Lokapa. Potom je Davidovac pogodio i za dva uz nesportski faul. Osam vezanih poena za Dejana Davidovca. 

35:42 - Hejz je uprkos dobroj odbrani pogodio za tri uz zvuk sirene, odgovorio je sa druge strane Davidovac sa dva laka poena. 

FOTO: KK Crvena zvezda

DRUGA ČETVRTINA 19:19, 14:20

33:38 - Zvezda nakon pet minuta dolazi do poena, ali sa linije za slobodna bacanja. 

31:38 - Prazan hod oba tima trajao je dva minuta. Crvena zvezda ima problem u napadu, nisu Obradovićevi puleni pet minuta postigli koš.

31:36 - Zvezdina zonska odbrana dala je previše prostora Žalgirisu, tri puta su hvatali loptu u napadu, iz trećeg pokušaja Lovernj je pogodio uz faul.  

31:32 - Prvi problem za Zvezdu. Treći faul Marka Jagodića-Kuridže. 

29:32 - Ulaze belo-zeleni u ritam, lakim poenima Lovernja dolaze do tri poena prednosti, a to je Obradoviću bio signal za minut odmora. 

29:30 - Usledio je period igre koš za koš, trojka Voldena, sa druge strane pogađa Vasturija za novo vođstvo gostiju. Dva napada u nizu crveno-beli su potom napravili faul u napadu, te dozvolili gostima da ponovo povedu. 

22:19 - Identično poput prve počela je i druga četvrtina, trojkom Lojda nakon lepo nacrtane akcije. 

PRVA ČETVRTINA 19:19

19:19 - Kraj prve četvrtine. Iako je Zvezda bolje otvorila deonicu, uspeli su gosti da se do kraja u potpunosti vrate u meč. Po pet poena postigli su Hol i Lengston, dok je kod gostiju Lekavičijus postigao sedam poena. 

17:17 - Prvo je Jankunas ukrao loptu, došli su gosti do lakih poena, potom je Hol bio uspešan za tri poena. 

14:15 - Poenima sa linije za slobodna bacanja Jankunas dovodi ekipu Žalgirisa u vođstvo. 

14:11 - Trojkom Ognjena Dobrića prekidaju crveno-beli mini seriju gostiju. 

11:9 -Razbudili su se gostujući košarkaši, trojkom Lekavičijusa prišli su na dva poena zaostatka, Obradović je zatražio minut odmora. Treba istaći da je u napadu pre Rit dosudila faul u napadu iako je Rit propisno stajao u piku. 

7:2 - Odlična igra Zvezde u odbrani, nakon tri minuta protivniku su dozvolili samo dva poena, sa druge strane, lako crveno-beli izlaze sa agresivnom orbanom Žalgirisa. 

5:0 - Trojka Lojda, potom laki poeni za Kuzmića, Zvezda je imala mini-seriju. 

0:0 - Prvi napad na meču imala je Crvena zvezda, Lazić ga nije realizovao.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (8)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?