CRVENO-BELA POBEDA ZA ZELENIM STOLOM? Neizvestan duel Zvezde i Asvela u Vilerbanu

V. P.

13. 10. 2020. u 17:30

ŠIRENjE korone uključilo je alarm u evropskoj košarci. Francuski evroligaš Asvel spao je na devetoricu igrača, uključujući dvojicu iz mladog tima.

ЦРВЕНО-БЕЛА ПОБЕДА ЗА ЗЕЛЕНИМ СТОЛОМ? Неизвестан дуел Звезде и Асвела у Вилербану

Detalj sa meča Asvel - Valensija Foto Evroliga

U slučaju da se broj raspoloživih igrača spusti ispod osam, neće moći da odigra meč 4. kola protiv Crvene zvezde koji je na programu u četvrtak u Vilerbanu. Zavisno od odluke disciplinskog sudije Evrolige, odnosno tumačenja specijalnog kovid-protokola, crveno-beli bi mogli da dobiju taj meč rezultatom 20:0.

Asvel je u desetkovanom sastavu sinoć ugostio Panatinaikos, dok su dan ranije otkazane evroligaške utakmice Zenita ove nedelje. Ruski tim nije otputovao u Španiju na duele sa Baskonijom i Valensijom, jer je ostao sa samo šestoricom igrača sposobnih za igru. Podsećamo, po dopisanim pravilima Evrolige, minimum za odigravanje meča je osam zdravih prvotimaca.

Otkazana je i utakmica 3. kola Evrokupa između Venecije i Burga, zbog toga što francuski predstavnik trenutno nema osmoricu zdravih igrača. Radi se o timu koji se takmiči u grupi sa Partizanom, a ostaje da se vidi da li će se situacija u ekipi konsolidovati do narednog meča, 21. oktobra protiv Uniksa.

Situacije sa kojima se suočavaju timovi nisu povezane samo sa virusnom pandemijom, koja je nesumnjivo stvorila probleme velikom broju timova. U Gečkoj je za četvrtak najavljen nacionalni štrajk, tako da je neizvesno kako će se ekipa milanskog Armanija vratiti iz Atine posle duela sa Olimpijakosom. Tog dana bi u grčku prestonicu trebalo da doputuje Makabi na meč sa timom iz Pireja. Mnogo pitanja, malo odgovora iz Evrolige.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu