SAŠA OBRADOVIĆ: Budućnost je jedan od favorita za osvajanje ABA lige

Novosti online

05. 12. 2020. u 13:30

TRENER košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović izjavio je da je Budućnost ozbiljan rival i jedan od kandidata za osvajanje ABA lige.

САША ОБРАДОВИЋ: Будућност је један од фаворита за освајање АБА лиге

FOTO: ABA liga/Koper Primorska/Aleksander Golob

Crveno- beli sutra od 18 sati u hali "Aleksandar Nikolić" dočekuju tim iz Podgorice u 9. kolu regionalne lige.

"Dolazi nam u goste jedan od favorita za osvajanje Aba lige. Vrlo ozbiljan ozbiljni protivnik, koji je vrlo dobro popunjen na svim pozicijama, i u tom smislu su doveli i pojačanja tokom sezone", rekao je Obradović za klupski sajt.

Biće to duel dve neporažene ekipe u dosadašnjem delu takmičenja, s tim da Budućnost nije odigrala tri meča zbog problema sa korona virusom.

"Igraju dobru timsku košarku, kombinacija su iskustva i mladosti, dobrih atletskih sposobnosti, a dodatni kvalitet im daje i činjenica da veći broj igrača, uključujući i nosioce igraju zajedno već neko vreme i vrlo dobro se poznaju. Znamo koliko je važna utakmica i imamo veliku želju i motiv i da pobedimo. Na prvom mestu želimo da odigramo dobro, i eliminišemo loše faze iz prethodnih igara", zaključio je Obradović.

Prvotimac Marko Jagodić Kuridža zna da njegov tim očekuje teška utakmica i jedan od najozbiljnijih ispita u regionalnom takmičenju od početka sezone.

"Ekipa Budućnosti je odigrala nekoliko vrlo dobrih mečeva, posebno u Evrokupu od početka sezone, sačuvali su nukleus ekipe Kobsa, Ivanovića, Nikolića...Na to su dodali Apića, Rida, Mitrovića, Edžima i italijanskog reprezentatovca Dela Valea, što govori da su im ambicije najveće", izjavio je Jagodić Kuriža i dodao da znaju i kako treba igrati protiv takvog rivala.

"Tako ćemo se i postaviti pred ovu utakmicu, igramo je protiv rivala koji želi kao i mi sam vrh. Da se ne ponavljam, očekujem da odigramo borbeno, čvrsto, i da svedemo greške i padove koncentracije na najmanju moguću meru, čime bi stvorili uslove da dođemo do vrlo važne pobede koja bi nam predstavljala i podstrek za dalje", zaključio je Jagodić Kurdža.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)