OŽIVELI SU SLOVENAČKU KOŠARKU, SADA SE POLAKO GASE: Posle ABA lige Primorska istupila i iz nacionalnog prvenstva

Novosti online

23. 12. 2020. u 16:33

AKTUELNI šampion Slovenije, Primorska, povukla se iz tekućeg šampionata svoje zemlje, čime je najavljen definitivan kraj koperske košarkaške bajke.

ОЖИВЕЛИ СУ СЛОВЕНАЧКУ КОШАРКУ, САДА СЕ ПОЛАКО ГАСЕ: После АБА лиге Приморска иступила и из националног првенства

Foto: ABA liga

Košarkaški savez Slovenije potvrdio je da je rukovodstvo kluba iz Kopra obavestilo Savez o povlačenju i odluku obrazložilo velikim finansijskim problemima.

Primorska je isto učinila i u ABA ligi, a baš kao što je bio slučaj u regionalnom takmičenju, i slovenački savez je sve mečeve Primorske do sada odigrane u šampionatu registrovao sa 20:0 u korist protivnika.

Generalni sekretar Saveza Radoslav Nesterović smatra da je ovo veliki udarac za slovenačku košarku.

– Primorska je bila jedan od glavnih faktora oživljavanja slovenačke košarke, ali sjajne rezultate na parketu nisu pratili drugi faktori neophodni za dugotrajno funkcionisanje. Nadam se da će dugovi biti izmireni i da će se naći rešenje za nastavak rada sa mladim igračima i da ćemo u godinama koje dolaze u Kopru ponovo gledati košarku na najvišem nivou - poručio je Nesterović.

Za četiri godine postojanja Primorska je osvojila jednu ligu i tri kupa Slovenije, kao i dva Superkupa, a na međunarodnom planu, bil isu šampioni druge ABa lige 2019. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RASIPANJE HRANE: Globalni problem koji ima duboke ekološke, ekonomske i socijalne posledice