FILIPOVSKI PRED TRENTO: Ako smo od pravog materijala – odreagovaćemo

Beta

12. 01. 2021. u 11:26

TRENER košarkaša Partizana Saša Filipovski rekao je danas da njegova ekipa nema izgovor za poraz od Borca u ABA ligi i da mora da se okrene predstojećoj utakmici protiv Trenta na početku Top 16 faze Evrokupa.

ФИЛИПОВСКИ ПРЕД ТРЕНТО: Ако смо од правог материјала – одреаговаћемо

FOTO: KK Partizan

"Ako smo od pravog materijala, odreagovaćemo. Očekujem reakciju u odbrani, očekujem reakciju u napadu. Nema šta da se krije, to što smo izgubili od Borca nije dobro. Da li imamo izgovor? Nemamo izgovor. Ali ne možemo živeti u prošlosti. Imali smo sastanke, gledali utakmicu, detalj po detalj, radili na fundamentima igre na kojim smo pali u odbrani i napadu. Hteli, ne hteli, moramo da okrenemo novi list i da se fokusiramo jer igramo sa Trentom", rekao je Filipovski za klupski sajt.

Košarkaši Partizana igraju u sredu od 20.30 u Hali sportova "Ranko Žeravica" protiv italijanskog Trenta, utakmicu prvog kola Grupe F Top 16 faze Evrokupa. Crno-beli u meč ulaze posle poraza od Borca sa 71:75 u ABA ligi.

"Trento je ekipa koja igra brzo, ima iskusne igrače, pokretljive igrače na pozicijama četiri i pet, odlične šutere... Jesu nezgodna ekipa, ali spremamo se na njih maksimalno i očekujem da ćemo odigrati na visokom nivou sa velikom borbenošću 40 minuta i da ćemo pokazati ono šta radimo u sali", naveo je Filipovski.

Kapiten crno-belih, Novica Veličković rekao je da ekipa mora da odigra bolje nego u Čačku, borbeno i pametno pod oba koša ako želi da pobedi Trento.

"Krećemo u novu fazu koja se igra praktično od nule. U ovom trenutku, s obzirom na sve okolnosti, to nam možda i više odgovara jer se u najvećoj meri broji samo ono što dolazi. Imamo ispred sebe nezgodnog protivnika, ekipu koja ove sezone igra veoma dobro i koja će učiniti sve da već u prvom kolu uzme brejk. Mi to ne smemo da im dozvolimo", naveo je Veličković.

U prvoj fazi takmičenja Partizan je iz Grupe A zajedno sa Burgom, Uniksom i Huventudom prošao dalje, a Trento iz Grupe D sa Gran Kanarijom, Cedevita Olimpijom i Nanterom.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)