JOKIĆA POREDE SA NAJBOLJIM BELIM IGRAČEM: Lukav, pametan, vešt... Reinkarnacija Lerija Birda (VIDEO)

Novosti online

14. 01. 2021. u 09:26

VOLT Frejžer, jedan od najboljih košarkaša u istoriji Njujork Niksa, uporedio je Nikolu Jokića sa Lerijem Birdom – verovatno najboljim belim košarkašem u istoriji.

ЈОКИЋА ПОРЕДЕ СА НАЈБОЉИМ БЕЛИМ ИГРАЧЕМ: Лукав, паметан, вешт...  Реинкарнација Лерија Бирда (ВИДЕО)

FOTO: AP

Frejžer, koji godinama radi kao stručni konsultant na utakmicama Niksa, pohvalio je Srbina posle sjajne finte, a potom i zakucavanja.

Jokić je dobio loptu na teritoriji slobodnog bacanja, namestio se kao da će da šutne i time je prevario čuvara Mičela Robinsona koji je skočio da mu blokira šut.

Nikola se predomislio, spustio loptu na parket i zakucao.

„Lukav, pametan, vešt. Poput Lerija Birda“, rekao je Frejžer posle ovog poteza centra iz Sombora.

Ovo nije prvi put da neko takvog renomea uporedi Jokića sa „pticom“. Slično je uradio i Greg Popović pre nekoliko meseci posle utakmice San Antonio Sparsa i Denver Nagetsa.

„Reinkarnacija Lerija Birda“, rekao je čuveni Pop o partiji srpskog košarkaša.

U tom trenutku mnogi nisu bili zadovoljni što je Greg uporedio Jokića sa legendom Boston Seltiksa i jednim od najboljih igrača svih vremena.

Jedan od njih bio je iskusni novinar ESPN-a Brajan Vindhorst.

„Bio sam zapanjen kada sam pročitao taj citat, mislio sam da je šala, da Pop nije bio ozbiljan. Pop retko govori takve stvari i kada kaže uvek je smisleno, značajno... Leri Bird je bio sjajan dodavač, Nikola Jokić je jedan od najboljih centara dodavača u istoriji i to mogu da vidim, ali reći ću jednu stvar. Kada je Leri trebalo da postigne koš, on je to i činio, a budućnost Denver Nagetsa zavisi od toga – da li Jokić može da pogađa kada je važno. Ako to bude mogao, onda će verovatno biti član Kuće slavnih, ali i dalje sam bez teksta kada pomislim na Popovo poređenje“, rekao Vindi.

(Sputnik)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DENVER NAGETSI DOLAZE U SRBIJU? Oglasio se komesar NBA lige, ali i Nikola Jokić