ART BASKET SE USTREMIO KA NAJVIŠIM VISINAMA: Mali klub sanja velike snove

G. K.

15. 03. 2021. u 22:01

POSLE dužeg vremena jedan novi zanimljivi ženski košarkaški projekat u našoj zemlji je u nastajanju i "preti" da postane pravi hit. Ime mu je Art basket i u nedelju je osvajanjem Kupa "Milana Cige Vasojevića", pobedom nad ekipom Vojvodine (83:74), doneo prvi pehar u klupske vitrine, čime se ustremio ka najvišim visinama.

АРТ БАСКЕТ СЕ УСТРЕМИО КА НАЈВИШИМ ВИСИНАМА: Мали клуб сања велике снове

FOTO: KSS

Uspeh je još veći s obzirom na to da je ostvaren sa praktično juniorskom ekipom, pošto su većina igračica rođene posle 2000. godine, a jedine tri starije su Snežana Čolić (1992), Žaklina Janković (1994) i Katarina Zec (1997).

- Utisci se još nisu slegli, to će tek da dođe. Stvarno sam mnogo ponosna na saigračice. Imale smo problema i sa povredama i sa koronom, nismo imale kontinuitet u trenažnom procesu pre Kupa, ali mislim da smo stvarno ostavile srce na terenu - istakla je posle istorijskog trijumfa jedna od mlađe garde, Maša Ražnatović.

VIDOSAVLjEVIĆ: BAJKA SE NASTAVLjA

PRVO ime Art basketa je Ana Mrkić, vlasnica i direktora kluba koja je posle igračke karijere svoj rad podredila pronalaženju i stvaranju novih talenata, dok ulogu trenera prvog tima od 2018. ima Milan Vidosavljević, bivši košarkaš Košutnjaka, Rakovice i FMP.
- I dalje nije kraj našeg sna - poručuje Vidosavljević. - Za sedam dana kreće plej-of i pričaćemo o tome. Sada bih želeo da čestitam mojim devojkama na velikom, istorijskom uspehu. Presrećan sam, devojke su ovo zaslužile, 80 odsto ekipe čine juniorke i kadetkinje i to je nešto što je stvarno veliko.

Takođe, i sam klub je izuzetno mlad, osnovan je 2009. godine u Beogradu isključivo kao ženski košarkaški klub sa ciljem promocije igre pod obručima, ali se ubrzo uključio u zvaničnu ligu Košarkaškog saveza Beograda.

Seniorska ekipa u sezoni 2018/2019. obezbeđuje ulazak u drugu ligu, da bi ove godine debitovala u elitnom rangu u kojem je regularni deo sezone završila na četvrtom mestu i obezbedila plasman u plej-of, u kojem će se u polufinalu sastati ponovo sa istim rivalom, novosadskom Vojvodinom.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?