VESTBRUK POSLE ULASKA U ISTORIJU NBA LIGE: Ovo je blagoslov, zahvalan sam za ovakve momente u karijeri

Tanjug

11. 05. 2021. u 11:33

OVO je blagoslov, kao dete koje je odrastalo u Los Anđelesu nisam mogao ni da sanjam da ću postati rekorder NBA lige po broju tripl-dablova, izjavio je košarkaš Vašington Vizardsa Rasel Vestbruk.

ВЕСТБРУК ПОСЛЕ УЛАСКА У ИСТОРИЈУ НБА ЛИГЕ: Ово је благослов, захвалан сам за овакве моменте у каријери

FOTO: AP

On je na utakmici protiv Atlante ostvario 182. tripl-dabl u karijeri i tako pretekao legendarnog Oskara Robertsona (181) na prvom mestu večne liste.

- Ovo je blagoslov - rekao je Vestbruk reporterima posle meča u kome je imao učinak od 28 poena, 21. asistencije i 13 skokova, ali je njegov Vašington ipak poražen od Atlante  (125:124) za koju je odličan meč odigrao Bogdan Bogdanović.

- Ulažete mnogo energije, vremena, žrtvujete se da biste došli u mogućnost da vas pomenu u društvu igrača kao što su Robertson, Medžik, Kid... To je nešto o čemu nisam mogao ni da sanjam kao dete odrastajući u Los Anđelesu. Zaista sam zahvalan za ovakve momente u karijeri - istakao je ovaj 32-godišnjak iz Long Biča.

Čestitke Vestbruku uputio je i Robertson u video poruci.

- Veoma sam srećan zbog tebe, Rasele. Tvoja porodica je veoma ponosna na tebe, a ja ti odajem počast za sva tvoja košarkaška dostignuća - istakao je Roberston.

Vestbruk je samo u ovoj sezoni ostvario 36 tripl-dablova, a srušio je je Robertsonov rekord koji je važio još od 1974. godine.

Jedina dva igrača koja su još u karijeri ostvarila više od 100 tripl-dablova su Medžik Džonson (138) i Džejson Kid (107).

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?