''NADAM SE DA ĆU OBRADOVATI NACIJU!'' Moćne reči Novaka Đokovića pred početak Olimpijskih igara

Filip Milošević

25. 07. 2024. u 12:34

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković obratio se na konferenciji za medije Olimpijskog tima Srbije pred početak Igara sutra u Parizu.

НАДАМ СЕ ДА ЋУ ОБРАДОВАТИ НАЦИЈУ! Моћне речи Новака Ђоковића пред почетак Олимпијских игара

FOTO: Tanjug/AP

- Velika je čast što sam deo OI tima Srbije opet. Peti put u karijeri. Prve OI su bile u Pekingu, uzeo sam jedinu medlaju. OI su istorijski najznačajniji sportski događaj i svi znamo kakva je privilegija i odgovornost predstavljati svoju zemlju i nositi ime svoge zemlje na grudima i grb. Moje amcicije su velike, ovo je težak turnir, tu su 64 igrača i svi hoće medalju. Igramo šest mečeva u osam dana ako hoćemo medalju. Mnogo je to igrača i mečeva. Ali kao što sam rekao, predstavljanje zemlje uvek zahteva najbolji učinak za svakog od nas. Nadam se da ću obradovati naciju medaljom - rekao je Đoković.

Srpski teniser dobio je neizbežno pitanje na konferenciji za medije o potencijalnom meču sa Nadalom u drugom kolu i kaže i sam da je vrlo uzbuđen zbog toga.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Video sam žreb i znam da postoji veliko interesovanje, ali naravno moramo obojica da savladamo protivnike na početku za taj meč koji bi bio spektakl, za dobra stara vremena kada smo igrali na najvećim svetskim terenima. Uzbuđen sam za taj eventualni duel, ali moram da prebrodim tu prvu prepreku, ali moram da dam sve od sebe da idem što dalje. Svestan sam težine olimpijskog turnira, koji je u našem sportu drugačiji u odnosu na druge turnire. Sa druge strane, nekako je sam osećaj drugačiji je predstavljaš svoj olimpijski tim i zemlju, to je dodatna odgovornost i pritisak. Nije nešto što sam navikao, ali spreman sam - rekao je Nole.

Novak će protiv Metjua Ebdena igrati u prvom kolu na Olimpijskim igrama.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO SU RASLE PLATE U SRBIJI: Dobre vesti za građane o onom što nam sledi