IVANINO SRCE KUCA ZA TRON: Naša najbolja atletičarka juri jedino zlato koje joj nedostaje u fantastičnoj karijeri

Stefan Rajić

25. 07. 2024. u 20:21

SRCE Ivane Španović kuca za zlato. Naša najbolja i najtrofenija atletičarka u skoku udalj,preplivala bi Senu, preskočila Ajfelov toranj samo da se okiti jednim jedinim odličjem koje joj nedostaje, kako bi, kao što je njen trener Goran Obradović godinama unazad isticao - "završila igricu". Iskusna Zrenjaninka predvodi četu od ukupno šest srpskih takmičara. Osim Milice Gardašević, u istoj disciplini tu su i dve mlade nade koje će imati olimpijski debi, skakačica uvis Angelina Topić, bacačica koplja Adriana Vilagoš, zatim i bacač kugle Armin Sinančević, te dugoprugaš Elzan Bibić (5.000 m).

ИВАНИНО СРЦЕ КУЦА ЗА ТРОН: Наша најбоља атлетичарка јури једино злато које јој недостаје у фантастичној каријери

FOTO: M. Vukadinović

Povreda sa kojom se bori Španovićeva nije nikakva novost. Međutim, cilj koji ima nateraće je da skače i s jednom nogom ako treba.

- Moja godina je bila specifičnija i fokus je samo na Igrama. Moja želja je da budem maksimalno spremna i da se borim za zlato. Ljudi, kada žele da me uteše, kažu da sam osvojila dovoljno i nema potrebe. Znam, ali kada osećaš da si tu i da su realne šanse, zašto da ne. Pogotovo je značajno kada se priča o ukupnoj statistici - pričala je Španovićeva.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

U nadmetanju skoka udalj naći će se i Gardaševićeva. Iako joj ovo nije debi na najvećem takmičenju, prvi cilj trebalo bi da joj bude da se nađe među 12 najboljih.

Na prvim Igrama u karijeri su dva naša izvanredna talenta Angelina Topić i Adriana Vilagoš. Mogle bi vrlo lako i da se nađu u konkurenciji za medalju. Na plećima 19-godišnjakinje i 20-godišnjakinje nije ogroman teret, već samo rezultati koje su prikazivale tokom ove sezone. Skakačica uvis Angelina redovna je učesnica Dijamantske lige, a iza sebe ima tri pobede. Konstantno je na visinama blizu dva metra, a u Gradu svetlosti vrlo lako može da bude i probijena barijera.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

S druge strane, Adriana, devojka iz Malog Iđoša, putuje u Francusku u najboljoj formi u karijeri. Za samo dva meseca uspela je dva puta da poboljša lični rekord. Nagli skok od 63,52 do 65,58 metara u dva meseca pokazatelj je da bi mogla da se nađe u bici sa najvećim svetskim zvezdama, baš kao što je nedavno bio slučaj u Londonu, na mitingu Dijamatske lige.

Što se tiče bacača kugle Sinančevića i Bibića na 5.000 metara, za njih bi finale bilo ogroman uspeh. Armin se godinama nadmeće u jednoj od najjačih disciplina u kraljici sportova. Isto tako, Elzan je rešio da se sa 1.500 i duplo duže distance preorijentiše na trčanje na pet kilometara.

U svakom slučaju, atletska dešavanja od 1. do 11. avgusta pratiće se sa velikim uzbuđenjem u Srbiji.

Ugođaj uz ljubičastu stazu

NA stadionu "Francuska" postavljena je jedinstvena ljubičasta staza, dosad neviđena na atletskim nadmetnjima. Specijalno obojena za Igre koristiće se samo u Parizu, a kako je istaknuto, time žele da u kontrastu putem TV ekrana dodatno dođu do izražaja.

- U poređenju sa stazom u Tokiju, promenili smo dizajn ćelija donjeg sloja staze, koji se oslanja na asfalt. To smanjuje gubitak energije za sportistu, pa bi staza na "Sen Deniju" mogla biti još brža od one u Tokiju, gde su 2021. oborena tri svetska rekorda, uključujući i onaj u ženskoj trci na 400 metara s preponama Amerikanke Sidni Meklaflin - ističu organizatori.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALARM U PARIZU! Nadal odustaje od Olimpijskih igara? Oglasio se Špančev trener