NOVAČE, VREME JE ZA "BOŽE PRAVDE" : Najbolji teniser svih vremena ima šansu da se okiti toliko željenom zlatnom medaljom za Srbiju

Stefan Rajić

25. 07. 2024. u 18:45

ČOVEKU koji drži sve najrelevantnije rekorde u svetu tenisa nedostaje još samo zlato sa Olimpijskih igara, a ovo će mu biti peti nastup. Toliko suza i gorkih uspomena doživeo je Novak Đoković otkako je osvojio bronzano odličje pre 16 godina u Pekingu. Pariz bi trebalo da bude iskupljenje za sve nedaće kroz koje je prošao u Londonu, Riju i Tokiju. Da suze tuge pretvori u one radosnice, da konačno dosanja i taj san, da sa zlatnom medaljom oko vrata pogleda u zastavu i otpeva himnu Srbije "Bože pravde" iz srca i duše, u nedelju 4. avgusta, kada je finale turnira u singlu.

НОВАЧЕ, ВРЕМЕ ЈЕ ЗА БОЖЕ ПРАВДЕ : Најбољи тенисер свих времена има шансу да се окити толико жељеном златном медаљом за Србију

Foto: Profimea

- Osvajanje olimpijske medalje za zemlju je nešto veoma posebno. Jedinstveno. Imao sam to zadovoljstvo u Pekingu da osvojim bronzanu medalju i nadam se da mogu da napravim korak dalje, najmanje. Uvek sam se nadao da ću nastupiti na što je više moguće Olimpijskih igara. Nisam imao broj u glavi, ali jurim zlato već 20 godina. Očigledno, Igre su najstariji, najveći svetski događaj u istoriji sporta i predstavljanje svoje zemlje na tako neverovatnom događaju je najveća čast - ističe 37-godišnji Nole.

Tačno šest prepreka stoji pred fenomenalnim sportistom ne bi li to i učinio.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Što se ostalih favorita tiče, svi oni su iz senke. Danil Medvedev nikada nije imao vrhunske rezultate na šljaci, Norvežanin Kasper Rud dobro poznaje terene u Parizu, ali se ne nalazi u najboljoj formi. Isti slučaj je sa i Grkom Stefanosom Cicipasom.

Uz Novaka, naša četa trebalo je da ima još trojicu članova, kvotu su ispunili i Miomir Kecmanović i Laslo Đere, ali su odlučili da se fokusiraju na ATP turnire. Dušan Lajović nije propustio prliku da prvi put u karijeri zaigra na OI. Na šljaci je umeo 34-godišnjak da pruži neke od partije karijere, te je na zamljanoj podlozi igrao finale mastersa u Monte Karlu i četvrtfinale Madrida. Međutim, nikada veće uspehe nije zabeležio na Rolan Garosu. Samo je 2014. igrao u osmini finala. Draž olimpijskog turnira u belom sportu je da uvek postoje iznenađenja...

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Igi "upisan" trijumf

UBEDLjIVI favorit za zlatnu medalju kod dama je Iga Švjontek. Poljakinja je podizala pehar na Rolan Garosu u četiri navrata u poslednjih pet sezona. Na šljaci deluje nezaustavljivo i teško će joj na put stati Koko Gof, Elena Ribakina ili sve bolja Jasmin Paolini. Ženski olimpijski tunrnir je bio pun iznenađenja u poslednja dva izdanja. Belinda Benčić neće braniti najsjajnije odličje iz Tokija, budući da je nedavno postala majka, a 2016. mimo svih očekivanja Portorikanka Monika Puig je postala prva dama bez zvanja nosioca a da se popela na vrh podijuma.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko  uživanje košarkaša Srbije i navijača 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO SU RASLE PLATE U SRBIJI: Dobre vesti za građane o onom što nam sledi