OD LEBRONA I RAFE DO BAJLS I LEDECKI: Igre su jedinstvena prilika da se na jednom mestu okupe velikani iz svih sportova

Stefan Rajić

25. 07. 2024. u 22:50

JEDINSTVENA prilika da se svetske sportske zvezde okupe na jednom mestu. Olimpijske igre, a i generalno selo u kojem su smeštene najbolje atlete, često iznedre susrete koji ne mogu da se vide na "običnim" šampionatima. U pauzama između takmičenja, kada se opuštaju, idu na borilišta da treniraju... uvek pljušte fotografije. Nema sumnje da će najuspešniji asovi i ovoga puta privlačiti pažnju, ali i što je važnije, zadiviti planetu novim vanserijskim dostignućima. "Novosti" su izdvojile devet fantastičnih stranih takmičara, koji su odavno legende, a nastupaće u Parizu (26. jul - 11. avgust).

ОД ЛЕБРОНА И РАФЕ ДО БАЈЛС И ЛЕДЕЦКИ: Игре су јединствена прилика да се на једном месту окупе великани из свих спортова

FOTO: AP/Tanjug

Lebron Džejms (košarka)

FOTO: EPA

 

PRVI košarkaš u istoriji SAD, koji će biti barjaktar. Predvodnik strašnog drim-tima već je najavio da će mu ovogodišnje OI biti poslednje u karijeri. Igrač Los Anđeles Lejkersa nastupa u Parizu na svojim četvrtim Igrama, a prvim od 2012. i Londona. U Velikoj Britaniji okitio se zlatom, baš kao što je to bio slučaj četiri godine ranije u Pekingu. Bio je i član selekcije koja je u Atini 2004. "podbacila" i uzela samo bronzu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Simon Bajls (gimnastika)

SMATRAJU je najboljom gimastičarkom svih vremena. Simon Bajls (SAD) stiže u Pariz da nastavi dominaciju. Sa 37 odličja kada se zbroje OI i SP, najuspešnija je u istoriji. Pre tri godine u Tokiju, suočavala se sa mentalnim problemima te je takmičenje tada završila tek sa srebrom i bronzom, umesto čak šest zlata koje je zacrtala kao cilj. Da je u formi života pokazala je sa četiri najsajnija odličja na SP prošle godine.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Keti Ledecki (plivanje)

Foto AP

 

KRALjICA 800 i 1.500 metara u bazenu. Dominacija Keti Ledecki (SAD) ogleda u tome da još uvek nema poraz u finalima ove dve discipline kako na OI, tako i na SP. U Parizu ispred očiju će joj biti istorija. Sa dve medalje stići će najodlikovaniju damu, Dženi Tompson koja ima 12 odličja. Isto tako, na 800 metara mogla bi da postane prva žena u istoriji koja je osvojila četiri uzastopne medalje u istoj disciplini.

Rori Meklroj (golf)

Foto AP

 

NAJPOZNATIJE golfersko ime juri svoje prvo odličje na OI. Rori Meklroj (Velika britanija, 35 godina) nije imao sreće u Riju, a pogotovo u Tokiju pre tri godine, kada mu je bronza izmakla za dlaku. Tada je istakao da se nikada više nije "pružio" ne bi li stigao do podijuma.

Armand Duplantis (atletika)

Foto AP

KAKO je krenuo, čini se da će preskočiti i Ajfelov toranj. Neverovatni Armand Duplantis (Švedska) iz takmičenja u takmičenje pokazuje da za njega nema granice. Odlični atletičar u skoku s motkom, više od 60 puta prelazio je magičnu granicu od šest metara, a rekorde više i ne broji. Zasad je stao na 6,24, ali nije isključeno da će pokušati da stigne i do nestvarnih 6,30 metara.

Tedi Riner (džudo)

Foto AP

 

KRUNA karijere popularnog Mede. Neverovatni džudista Tedi Riner (Francuska) ima priliku da pred domaćom publikom u kultnoj dvorani "Bersi" postane trostruki olimpijski šampion. U kategoriji preko 100 kilograma najodlikovaniji čovek sa čak 17 medalja na EP i SP u karijeri ima sada samo jedan cilj da prvi put od Rija 2016. sluša na pobedničkom postolju himnu svoje države.

Karabatić, Hansen (rukomet)

Foto AP

 

DVA rukometna diva spuštaju zavesu na bogatu igračku karijeru. Nikola Karabatić (Francuska) i Mikael Hansen (Danska) imaju zajedničku želju da okače patike o klin kao olimpijski šampioni. Nema sumnje da bi to bio perfektan završetak za asove, čije su se karijere stalno preplitale. Ipak, prvak može biti samo jedan.

Rafael Nadal (tenis)

Foto AP

Tekst potpisa

KO god voli beli sport, treba da uživa u partijama Rafaela Nadala, jer će trajati još malo. Sjajni teniser svaki put kada nastupa za Španiju, bude kao što i njegov nadimak kaže poput bika. Dva puta je imao prilike da osvaja zlatnu medalju u Pekingu 2008. u singlu, kao i 2016. u dublu sa Markom Lopezom. Pojedinačno, sada nije među favoritima, ali u paru sa Karlosom Alkarazom i te kako ima šansu da se popne na vrh.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALARM U PARIZU! Nadal odustaje od Olimpijskih igara? Oglasio se Špančev trener