HAOS U PARIZU SE NASTAVLJA: Legenda sporta opljačkana usred bela dana, lopovi na bezobrazluk ukrali dragocenosti od pola miliona evra!

Novosti online

26. 07. 2024. u 15:45

Olimpijske igre u Parizu zvanično počinju danas Svečanom ceremonijom (koju možete uživo pratiti na portalu "Novosti"), određena takmičenja su već i krenula da se odvijaju, poput fudbala i ragbija sedam, ali se odvijaju i prave male i veće haotične scene u francuskoj prestonici.

ХАОС У ПАРИЗУ СЕ НАСТАВЉА: Легенда спорта опљачкана усред бела дана, лопови на безобразлук украли драгоцености од пола милиона евра!

Foto: Goran Čvorović

Sabotaže su dovele do ogromnih problema u železničkom saobraćaju, a ni lopovi ne sede skrštenih ruku.

Naime, kako javlja "Parizijen", brazilska fudbalska legenda Ziko - žrtva je pljačkaša koji su legendarnom igraču, potom fudbalskom funkcioneru, a jedno vreme i ministru sporta Brazila, ukrali dragocenosti od oko pola miliona evra.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Bivša zvezda Flamenga, koja je stigla na pariske Igre kao član brazilske olimpijske delegacije, nije mogla ni da sanja šta će se desiti kada iz hotela krene taksijem.

U četvrtak uveče, naime, dok je Ziko sedeo u taksi vozilu, jedan od lopova je prišao (ne navodi se da li se to desilo ispred samog hotela, ili na ulici, na nekom od semafora), počeo da skreće pažnju taksisti, a druga osoba je to iskoristila da sa zadnjeg sedišta ukrade kofer.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

I to ne bilo kakav.

U koferu je bio jedan izuzetno skup sat, dijamantska ogrlica i određni vrednosni papiri. Sve ukupno, vrednost ukradenih stvari je oko 500.000 evra.

Francuska policija je slučaj odmah dala Brigadi za suzbijanje banditskih aktivnosti, navodi britanski "San".

Ziko - posle Pelea, možda i najveća legenda brazilskog fudbala

Ziko se, zapravo, zove Artur Antunjes Koimbra, rođen je  3. marta 1953. u Rio de Žaneiru, a fudbalom je se aktivno bacio od ranih 70-ih godina prošlog veka, do ranih 90-ih.

I bio jedan od najboljih na planeti zbog umeća s loptom, vizije u igri i postizanja golova.

Igrao je za Flamengo sa kojim je osvojio četiri brazilske titule, a 1981. i kontinentalnu (Kopa libertadores) i interkontinentalnu (Liverpul je deklasiran u meču za svetskog prvaka - Brus Grobelar je morao triput da vadi loptu iz svoje mreže, bilo je 3:0 za ekipu čiji je Ziko bio kapiten i najbolji igrač).

Karijeru je završio u Japanu, a tamo je od 1991. do 1994. toliko popularisao sport kojim se bavio da su ga nazvali "bogom fudbala". 

Za Brazil je igrao 71 meč, dao je 48 golova, a iako nikad nije osvojio Mundijal (igrao je na tri, od 1978. do 1986.) smatra se jednim od najboljih koji su se fudbalom bavili.

Bonus video: KO BI GA PREPOZNAO? Ovako je Pariz izgledao ujutru, na dan otvaranja Olimpijskih igara 2024

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ALARM U PARIZU! Nadal odustaje od Olimpijskih igara? Oglasio se Špančev trener