ĐOKOVIĆ JE ELITA OLIMPIJSKIH IGARA "PARIZ 2024" Bi-Bi-Si je ovo napisao o Novaku pred start Igara

Novosti online

27. 07. 2024. u 07:30

BRITANSKI nacionalni servis napravio je listu svetskih zvezda na Olimpijskim igrama u Parizu, a među najvećim svrstavaju Novaka Đokovića.

ЂОКОВИЋ ЈЕ ЕЛИТА ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА ПАРИЗ 2024 Би-Би-Си је ово написао о Новаку пред старт Игара

FOTO: Tanjug/AP

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković je u odabranom društvu sa sledećim takmičarima: Noe Lajlsa (sprint), Simon Bajls (gimnastika), Leona Maršana (plivanje), Kejti Ledeki (plivanje), Fejt Kipjegon (1500m), Antoana Dupona (ragbi sedam), Neradža Čopre (bacanje koplja), Olge Karlan (mačevanje), Stefa Karija (košarka), Šeli-En Frejzer-Prajs (sprint)....

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Posebno obrazloženje dali su za Novaka Đokovića, a u njemu je sledeće: 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Olimpijsko zlato je jedina velika nagrada koja nedostaje u kolekciji 24-strukog grend slem šampiona Đokovića. Nije krio da mu je ovogodišnji glavni cilj da bude na podijumu u Parizu.

U Tokiju, kada je bio na putu za 'zlatni slem' (sva četiri glavna turnira plus olimpijsko zlato) izgubio je od konačnog šampiona Aleksandra Zvereva u polufinalu, a takođe je poražen u meču za bronzanu medalju.

Đoković ima istoriju oporavka nakon nedaća i od njega se očekuje da se ovog puta nahrani od tog ogromnog razočaranja.

Ali 37-godišnjak nema najbolju godinu, nije uspeo da osvoji titulu i više ne sedi na vrhu svetske rang liste. Povreda je prekinula njegovo učešće na Otvorenom prvenstvu Francuske pre četvrtfinala i, iako je ovog meseca stigao do finala Vimbldona sa steznikom na kolenu, Karlos Alkaraz ga je sveobuhvatno nadigrao.

Međutim, ako je u formi, napredak u odnosu na bronzu koju je osvojio u Pekingu 2008. mogao bi biti na vidiku, piše u tekstu "Bi-Bi-Si"-ja.

Đoković će u prvom kolu turnira igrati protiv Australijanca Metjua Ebdena. Meč je zakazan za subotu 27. jul od 14 časova na "Filip Šatrijeu".

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko  uživanje košarkaša Srbije i navijača 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)