FRANCUZI U PANICI: Spremni za nove napade, krive Ruse za sabotažu železnice

Александар Илић
Aleksandar Ilić

26. 07. 2024. u 19:31

FRANCUSKE vlasti suočene su sa velikim logističkim problemima nakon jutrošnjih napada na nacionalnu železnicu koja je paralisala Pariz pred otvaranje Olimpijskih igara, a Francuzi očekuju još organizovanih napada u narednim danima.

ФРАНЦУЗИ У ПАНИЦИ: Спремни за нове нападе, криве Русе за саботажу железнице

FOTO: Tanjug/AP

Patris Vergrijt, ministar saobraćaja rekao je da se Francuska "priprema" za još potencijalnih napada nakon jutrošnjeg požara na tri tačke duž francuske želničke mreže. 

- Pripremamo se za druge napade. Nemamo specifične pretnje na radaru, ali smo mobilisali sve siguronosne snage. Danas smo u stanju visokog opreza, podigli dronove... 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Vergrijt ne želi da spekuliše ko stoji iza sabotaže pruge, zbog koje je 800.000 putnika ispaštalo, dodao je da je istraga u toku. Viši zvaničnici upiru prstom u tvrdu radikalnu levicu i Rusiju, podsećajući da njihovim sportistima nije dozvoljeno učešće na Olimpijskim igrama i ceremoniji otvaranja, dok Izrael sugeriše da iza svega stoji Iran. 

Uprkos tome što su četiri Eurostar voza zaustavljena tokom vikenda, brzo je usledio oporavak železničke mreže, a gradonačelnica Pariza An Hidalgo ističe da sabotaža neće uticati na ceremoniju otvaranja. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

OGROMNO OBEZBEĐENjE: Policija na sve strane u Parizu pred otvaranje Olimpijskih igara 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALARM U PARIZU! Nadal odustaje od Olimpijskih igara? Oglasio se Špančev trener