"NOVOSTI" NA LICU MESTA: Policija ispraznila ulice pred otvaranje Olimpijskih igara

Koračanje po kamenoj kocki ispred Bobura. Svaki korak ovde je poseban.

НОВОСТИ НА ЛИЦУ МЕСТА: Полиција испразнила улице пред отварање Олимпијских игара

Foto: Goran Čvorović

Između Nacionalnog centra za umetnost i kulturu i crkve Sent Meri, podignute usred renesanse, u prvoj polovini 16. veka, ali ipak u gotičkom stilu, s jednim od najpoznatijih pariskih orgulja, kojoj još tepaju i "Mali Notr Dam", sazidanoj na bivšem rimskom putu koji je spajao sever i jug kontinenta, prostire se Trg imena Igora Stravinskog, s karakterističnom fontanom koja privlači veliki broj turista iz čitavog sveta. Umeju iz stolica obližnjih kafea često da u njoj uživaju i Parižani.

Ovih olimpijskih dana tu je i dalje živahno, ali kako koraci odmiču, ulice su sve praznije. Sva ova posebnost, za namernike iz čitavog sveta, u susret prvim danima Olimpijade, postaje sve dalje od dohvata ruke. Bezbednost je, ipak, u prvom planu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Na zidu živopisne modrenističke fontane, muškarac mlađe dobi za gitarom. Pored njega, nekoliko zainteresovanih ušiju. Iza njegovih leđa, koloristični simboli iz dela Stravinskog. Iz svih izvire voda.

Put ka vodi, ka Seni, prolazi pored Gradske kuće. Tu negde je postavljena i poslednja barijera koja s puta skreće i najupornije namernike. Sve iza, obavijeno je velom mira i tišine, tamo gde su znamenitosti odvojene od turista. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Foto: Goran Čvorović

Ispražnjeni Pariz

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)