NEVEROVATNI NOVAK! Đoković na nestvaran način ostvario pobedu na startu Olimpijskih igara!

Дарко Николић
Darko Nikolić

27. 07. 2024. u 15:14 >> 15:14

Novak Đoković se plasirao u drugo kolo teniskog turnira na Olimpijskim igrama "Pariz 2024" i to na neverovatan način: deklasirao je Metjua Ebdena, a rezultat je bio 6:0, 6:1.

НЕВЕРОВАТНИ НОВАК! Ђоковић на нестваран начин остварио победу на старту Олимпијских игара!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

I pored toga što je za rivala imao specijalistu za igru parova, koji je "upao" u žreb pojedinačne konkurencije zbog odustajanja brojnih takmičara, Nole je pokazao dve vrlo važne stvari.

Najpre, operacija kolena, kojoj je bio podvrgnut pre mesec i po dana, sada je delovala kao daleka, daleka prošlost, i to zbog sjajne kretnje i odličnih reakcija po pomalo klizavoj šljaci terena "Filip Šatrije" na teniskom kompleksu Rolan Garos.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

I, drugo: odlučnost, preciznost i konkretnost bili su na nivou najvažanijih mečeva koje je Novak imao u karijeri, pa kada se na to doda činjenica da mu suparnik nije igrao "singl" duel od 2022. godine, vrlo brzo je postalo jasno u kom pravcu će se odvijati ovaj susret.

Nole je za tili čas, bez izgubljenog gema, osvojio prvi set, a u drugom, posle 1:0, Ebden, koji je uzalud pokušavao da servira i "ispod ruke", počeo je da nudi reket publici, shvativši da, zaista, nema šta da traži na terenu protiv najboljeg svih vremena.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ipak, na oduševljenje oko 12.000 navijača, osvojio je gem posle deset izgubljenih, pa je donekle raspoloženiji ušao u samu završnicu ovog prilično nesvakidašnjeg duela.

Na kraju, ili na početku, ono najvažnije: Novak Đoković je trijumfalno započeo juriš ka svom jedinom neostvarenom teniskom snu, da bude olimpijski šampion. Naredna prepreka na tom putu biće mu ili "kralj šljake" Rafael Nadal, ili Marton Fučovič, čiji je meč zakazan za nedelju.

KRAJ! Đoković - Ebden 6:0, 6:1

6:1 - Brejk, set i meč za Novaka Đokovića! Posle 52 minuta i čak 24 direktna poena, srpski as je prošao u drugo kolo olimpijskog teniskog turnira!

5:1 - Savršen Noletov servis-gem... Posle 49 minuta igre, Novak je došao na gem od pobede!

4:1 - Ebden je uspeo! Poveo je sa 40:0 i onda iskoristio prvu gem loptu - da prvi put na ovim Igrama osvoji gem. Posle deset izgubljenih doduše, ali, uspeo je.

4:0 - Grabi Nole ka savršenoj pobedi. Ali, istini za volju, popravlja igru i Australijanac. On naredni servira, da li će se i "upisati" na semafor?

3:0 - Brejk Đokovića! - Ne pomažu Australijancu ni dobijene najduže razmene na meču, ni skandiranja publike "Metju, Metju!", ni alauz Đokovića posle jednog zaista izvrsno završenog poena. Na kraju je, posle velike borbe, Nole stekao prednost maestralnom paralelom, a njegov rival napravio četvrtu dvostruku servis grešku i - opet izgubio "svoj" gem.

SPASITE ME, SPASITE ME! Novakov rival na Olimpijskim igrama usred meča molio navijače da ga zamene na terenu

2:0 - Nema milosti Nole. Ne posle onog servisa "ispod ruke". I dalje Srbin osvaja gemove kao na traci.

1:0 - Brejk Đokovića! - Ne pomažu Ebdenu ni "serviranja ispod ruke", trudi se iskusni Australijanac da se bilo kako "upiše" na semafor, ali mu ne ide...

6:0 - Set za Đokovića! Bez izgubljenog gema, što mu je drugi put u karijeri (Nišikorija je takođe sa 6:0 dobio 2021. u drugom setu njihovog duela)

5:0 - Brejk Đokovića! - Novi "Ebdenov gem" koji je "prisvojio" Srbin. Razlika u kvalitetu, što se tiče individualne igre, je očigledna. Ali, i pored toga, sjajno je koliko je rešen ušao u ovaj meč Nole, koliko je precizan i koliko "nema šale" u njegovoj igri.

Novak Đoković i srpski navijači na Olimpijskim igrama u Pariz / oto: Tanjug/Strahinja Aćimović

4:0 - Posle 17 minuta meča verovatno niko od oko 12.000 gledalaca na tribinama stadiona "Filip Šatrije" nije ni pomislio na to da je pre oko mesec i po dana Novak Đoković operisao koleno. Jer, igra "kao mladić", sa potpuno fascinantnim bekhendima. Dobija servis-gem bez izgubljenog poena.

3:0 - Brejk Đokovića! - Nikad ovakav meč na olimpijskim nastupima nije imao Nole, nikad. Prosto, rival mu se potpuno posvetio nadmetanjima dublova, pa mu je i stil prilično čudan, a i taktika. Iako je vrlo, vrlo iskusan, a ima 36 godina, Ebden ne uspeva da predstavlja opasnost Novaku svojim servisima.

2:0 - Napetiji je bio "Noletov" gem, nego kada je servirao njegov rival. "Raspucao" se Ebden, počeo da dobija duge razmene (baš kao u prvom poenu ovog meča), imao i 40:40, no Đoković nije dozvolio brejk priliku čoveku koji singl meč nije odigrao od 2022. godine.

NOLE UŠAO U ISTORIJU OLIMPIJSKIH IGARA! Đoković uradio ono što mnogi mogu samo da sanjaju

1:0 - Brejk Đokovića! - Prvi poen, i to posle duže razmene, osvojio je Australijanac, ali sve ostale u "njegovom" gemu, i to prilično brzo, Srbin. Odličan početak meča za Noleta.

14.21 - Meč je počeo! Servira Metju Ebden

14.18 - Kratko zagrevanje je u toku, uskoro počinje meč.

14.15 - Đoković je čuo da ga pozivaju da uđe, prekrstio se - i izašao na teren:

Novak Đoković se krsti pred početak svoje olimpijske priče u Parizu / Screenshot: RTS

14.12 - Na teren izlaze akteri ovog duela! Najpre Ebden, a onad za njim i Nole.

Novak Đoković pred početak prvog kola olimpijskog turnia u Parizu / Screenshot: RTS

14.08 - Zbog kiše, uopšte se ne igraju olimpijski mečevi na terenima koji nemaju krov, ali Nole ima sreće pa će po planu istrčati na igralište sportskog objekta "Filip Šatrije". U ovim trenucima obavlja poslednje zagrevanje unutra, a uz njega je Viktor Troicki.

13.55 - Konačno će Nole i njegov rival izaći na teren, jer se završio meč u kome je najbolja teniserka sveta Iga Švjontek uspela da pobedi Irinu Begu, a rezultat je bio 6:2, 7:5. Beguova je, inače, vodila sa 5:4 u drugom setu i servirala, ali je taj i dva naredna gema dobila Poljakinja.

Nesvakidašnje! - Iako Nole ima 37 godina, a suparnik 36, ovo je prvi put da igraju međusobno u pojedinačnoj konkurenciji.

Možda i ne čudi - Ebdenova karijera je više bila u dublu, a odustajanjem pojedinih "već viđenih" učesnika olimpijskog turnira, njemu se ukazala šansa (recimo, čuveni Endi Marej je povlačenjem iz "singla", zbog nedovoljno zalečene povrede, završio karijeru u pojedinačnoj konkurenciji kako nije želeo).

Podsetimo, pobednik ovog meča igraće u drugom kolu sa boljim iz duela Rafael Nadal - Marton Fučovič (koji igraju u nedelju).

---

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone