"KENGURI" PRESKOČILI "FURIJU": Australija dominirala protiv Španije, ali tek sledi ono pravo!

Novosti online

27. 07. 2024. u 15:31

Olimpijski košarkaški turnir počeo je jutros velikim derbijem između Španije i Australije u kojem su "kenguri" odneli trijuf rezultatom 92:80.

КЕНГУРИ ПРЕСКОЧИЛИ ФУРИЈУ: Аустралија доминирала против Шпаније, али тек следи оно право!

FOTO: AP/Tanjug

Australija je od samog početka dominirala u šutu, a naročito u ofanzivnom skoku što je još jedan dokaz koliko Španci više nemaju dominaciju u reketu kao na nekim prethodnim takmičenjima.

Vodili su "kenguri" tokom čitavog meča i sve do samog kraja kada je Serhio Ljulj počeo da pogađa za tri poena, "furija" se približila na četiri poena razlike, ali ponovo je po izabranike Serđa Skariola bio koban ofanzivni skok.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Upravo je tačku na meč stavio ofanzivni skok najnižeg igrača na parketu Petija Milsa kada je minut pred kraj među četvoricom španskih košarkaša uhvatio loptu i izborio faul i dva slobodna bacanja čime je ponovo odveo Australiju na plus deset i obezbedio svojoj ekipi prvi trijumf u grupi "smrti".

Kod pobedničke ekipe najefikasniji bili su Džok Lendel sa 20 i Peti Mils sa 19 poena, a u redovima Španije najefikasniji je bio Santi Aldama sa 27 poena.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ovo jeste udarac za košarkašku velesilu Španiju, ali nikada ne treba otpisivati selekciju koja u poslednjih 25 godina samo dva puta (Olimpijske igre u Sidneju 2000. i prošle godine na Mundobaksetu u Manili) nije bila među osam selekcija na svakom turniru (ni jedan od 1999. godine nisu propustili).

U sledećem kolu Španija će igrati protiv Grčke, dok će Australija odmeriti snage sa Kanadom.

BONUS VIDEO: DA ČUJE CEO SVET: Ovo su srpski olimpijci pevali na brodu tokom otvaranja Olimpijskih igara

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO ZBOG ČEGA JE SRBINU ODUZETA MEDALJA U PARIZU: Ovaj potez ih otkrio