BRAZIL IZNERVIRAO FRANCUSKU: NBA "trikolori" rastužili ljubimce "grobara" i "delija"

Novosti online

27. 07. 2024. u 19:15

Košarkaška reprezentacija Francuske nije baš dobro započela svoj prvi nastup na Olimpijskim igrama koji se održavaju u njenoj domovini, ali je uspela da se trgne i na kraju pobedi Brazil - rezultat je glasio 78:66 za "trikolore".

БРАЗИЛ ИЗНЕРВИРАО ФРАНЦУСКУ: НБА триколори растужили љубимце гробара и делија

FOTO: Tanjug/AP

Brazilci, čiji je trener nekadašnji hrvatski selektor Aleksandar Petrović, i za kog igraju ljubimci "grobara" i "delija", centar Partizana Bruno Kaboklo i plejmejker Crvene zvezde Jago Dos Santos, maestralno su "otvorili" utakmicu.

Poveli su sa 27:15, sve držali u rukama, ali...

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Malo "dublja klupa" Francuske i malo (više) kvalitet njenih NBA asova, počeli su da preokreću rezultat u korist domaćina. A uticali su na to i problemi sa ličnim greškama u koje je rano ušao Kaboklo (Petrović ga je sa četiri faula ostavio u igri i sredinom treće deonice, jer je trebalo neko da motri na Vembanjamu, Lesora i, kada bi ulazio u igru, višestrukog dobitnika nagrade za najboljeg NBA defanzivca, Rudija Gobera).


*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Već početkom drugog poluvremena Francuska je uspela da "ode" na 11 poena razlike i tada je postalo jasno da Petrovićevi izabranici više nemaju u sebi snage ni mogućnost da se nose sa domaćom selekcijom.

Borili su se Brazilci, u jednom trenutku furioznim naletom uspeli da početkom 4. četvrtine dođu sa 50:62 na 58:62, ali su "trikolori" tada samo malo "dodali as" i obezbedili trijumf.

Francusku su predvodili Viktor Vembanjama sa 19 poena, osam skokova, četiri osvojene lopte i tri blokade, veteran Nikola Batum je ubacio takođe 19 poena, a Meidi 14 za Brazil. 

Od igrača koje vrlo dobro zna publika beogradski "večitih", najefikasniji je bio Matijas Lesor sa četiri poena, Jago je imao dva poena i šest asistencija, a Kaboklo je ostao bez poena, no ostvario je četiri "krađe".

U ovoj, grupi B, aktuelni šampion sveta, Nemačka, pobedio je Japan sa 97:77. U drugom kolu igraju Brazil - Nemačka i Francuska - Japan.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE NEPRIMERENO! STVARNO NE RAZUMEM! Novak Đoković u čudu posle prvog meča na Olimpijskim igrama