"DELFINI" IDU PO HET-TRIK: Vaterpolo reprezentacija odbranu zlata počinje duelom protiv Japana

S. Rajić

28. 07. 2024. u 08:46

DVOSTRUKI uzastopni olimpijski pobedici sanjaju het-trik. Na početku takmičenja, najbolji vaterpolisti Srbije imaće danas (12.05) naspram sebe Japan.

ДЕЛФИНИ ИДУ ПО ХЕТ-ТРИК: Ватерполо репрезентација одбрану злата почиње дуелом против Јапана

FOTO: N. Paraušić

Stil igre rivala odudara od uobičajenog, fizički su slabiji od ostalih ekipa. Zbog toga igraju presing po celom bazenu, ali je jako teško izdržati takav ritam do kraja.

- Naš cilj su dobra igra i pobede koje bi nas odvele u četvrtfinale i dale dosta vremena za uigravanje. Međutim, zabluda je ako neko misli da je rival u prvom kolu, baš kao i Australija u drugom, slabiji. Japan je nedavno bio uspešan u igri protiv Francuske i Italije. Ipak, ova reprezentacija je uspešno izlazila na kraj sa njima u Fukuoki i Dohi - rekao je selektor Uroš Stevanović.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

U te dve utakmice prva poluvremena su bila izjednačena sa golom razlike za Srbiju. U nastavku bi naša ekipa odigrala mnogo bolje i tako stizala do ubedljivih trijumfa 16:10 i 17:10.

Naša selekcija doživela je promene u odnosu na period od pre tri godine. Povratnik je Miloš Ćuk, u Japanu su deo tima bili Nikola Dedović i Strahinja Rašović. U oba zlata učestovali su novi kapiten Nikola Jakšić, Sava Ranđelović i Dušan Mandić. Sadašnja ekipa ima čak sedam debitanata na najvećoj svetskoj sportskoj smotri.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Zbog toga, momci su najavili veliku bitku u bazenu za medalju, ali imaju i jasan stav ne branimo zlato već ga napadamo.


Mandić: Važno šta osetiš

Srpski reprezentativci su bili na otvaranju Igara. Zastavu je sa Majom Ognjenović nosio Dušan Mandić.

- Kiša jeste poremetila ceremoniju ali nije umanjila ponos koji sam osećao u tim momentima. Nisu nas baš dobro snimili, ali ponavljam, nije važno šta se videlo, važno je šta smo mi osetili. Čast je bila biti deo te priče i nositi srpsku zastavu na otvaranju najvećeg takmičenja - rekao je Dušan Mandić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ON JE ZAPANJIO SRPSKE OLIMPIJCE! U punoj ratnoj opremi stajao na obali Sene i pozdravljao Srbe - evo i zašto (VIDEO)