AU, KAKAV MEČ! Karlos Akaraz i Rafael Nadal odigrali meč za pamćenje, ovo bi moglo da zabrine Novaka Đokovića

Novosti online

27. 07. 2024. u 21:11

Španski teniseri Rafael Nadal i Karlos Alkaraz plasirali su se u drugo kolo Olimpijskih igara u parovima, pošto su savladali argentinski dubl Maksimo Gonzalez - Andreas Molteni sa 7:6, 6:4.

АУ, КАКАВ МЕЧ! Карлос Акараз и Рафаел Надал одиграли меч за памћење, ово би могло да забрине Новака Ђоковића

FOTO: Tanjug/AP

Prvi set je počeo iznenađujuće za sve na tribinama Šatrijea, jer su Argentinci na startu napravili brejk. Servis Karlosa Alkaraza je prvi pao, ali je španski dubl uspeo da se vrati u igru već u narednom gemu, ali uz pomoć Gonzaleza, koji je napravio duplu grešku na brejk loptu.

Do kraja seta viđena je žestoka borba na obe strane. Alkarazov servis je ponovo "štucao", ali je uspeo da ga sačuva u nekoliko nezgodnih situacija, pa se došlo do tajbrejka, u kojem je posle 3:3, usledila serija Španije, koja je došla do tri set lopte, a onda je usledio i viner Nadala.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Usledio je ponovo dobar start seta za Argentince, jer su napravili odmah brejk. Ovoga puta je Nadalov servis poklekao i Gonzalez i Molteni su došli do vođstva od 3:0.

Ipak, ubrzo je vođstvo izbledelo. Najpre su Španci na servis Alkaraza uzeli gem bez izgubljenog poena, a onda su isto uradili i na seris Moltenija i najavili novi prekoret u setu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Počeli su da udaraju lopticu žestoko i Nadal i Alkaraz, a Argentinci na to nisu imali odgovor.

Samo se čekalo kada bi servis mogao da popusti i to se desilo u devetom gemu. Najpre je Nadal odigrao sajajn poen koji je doneo brejk loptu, a potom je Alkaraz vinerom doneo brejk.

Usledio je servis za pobedu, koji Španci nisu propustili.

Treba istaći da je Rafael Nadal odlično izgledao na terenu i vidno je bio raspoložen, a publika sa tribina bila mu je vidno naklonjena, često se sa tribina orilo "Rafa, Rafa". 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone